2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

A hazai építőipari folyamatok IT támogatása részeiben megoldott, így a legkisebb vállalkozásokban is található valamilyen program. Azonban a különböző funkciók integráltsága egy komplex rendszer hiányában szinte sehol sem valósult meg. Ennek hatásait korábbi cikkünkben áttekintettük, most nézzük meg, hogy 2017-ben milyen megoldással érhető el a világszínvonal.

BIMÁRAJÁNLAT-KÉSZÍTÉS

A létesítmény fejlesztése során különböző részletességű ajánlatok készülnek, kezdve a pársoros becsléstől az alvállalkozó adatait integráló ajánlaton át a részletes költségvetésig. A megfelelő rendszer, így az STR Vision CPM a folyamatot ez elejétől a végéig támogatja, lehetőséget nyújt tetszőleges árlisták használatára, különböző formátumú és tartalmú ajánlatok, tenderdokumentációk gyors elkészítésére. Az ajánlat nem készülhet a normatív adatok, a területek ismerete, komplex kigyűjtés nélkül. A méretadatok képzéséhez külön funkció létezik, ahol különféle szabályokkal viszonylag gyorsan lehetséges kigyűjtést készíteni 3D-s modell nélkül is.

computo-BIMBIM TÁMOGATÁS

Ha a cég rendelkezik 3D-s modellel, amely a BIM szabványnak megfelelően készült, akkor az megjeleníthető az IFC Viewer-en.

Különféle szűrők segítségével a szükséges objektum azonnal kiválasztható, és egy mozdulattal átemelhető a szükséges méret, így például az összes vasbeton mérete egy kattintással rendelkezésre áll. Nincs más dolgunk, mind kiválasztani az árlista megfelelő tételét és már kész is a vasbeton árazása, és azonnal látszanak a rejtett költségek, a fedezetek.

Amennyiben hasonló épületeket fejleszt, kivitelez, akkor csak le kell menteni a létrehozott szabályrendszert, és az újabb társasház ajánlatát a program másodpercek alatt elkészíti.

GanttÜTEMEZÉS, PROJEKTTERV

A költségvetéskor létrejött tételkiírás alapján a feladatok ütemezhetők, illetve a projekt lekövethető mind költség, mind erőforrás alapján. Az ütemezés optimalizálása megtörténhet a rendszeren belül is, de átviheti az adatokat más ismert projekttervező programba. Az STR Vision CPM Gantt Diagram nézetével és a tevékenység felbontási rendszerének (WPS) köszönhetően az építési tevékenységek előrehaladása könnyen áttekinthető, és felismerhetők a kritikus pontok.

PROJEKT- ÉS KÖLTSÉGKONTROLL

Ha van egy költségvetési kiírás és egy ütemezés, akkor a meglevő adatok alapján a költségek kontrollját azonos felületen végezhetjük. Nem kell mást tenni, mint mobil eszközön rögzíteni, hogy áll a kivitelezés, mi készült el, és mi nem.

Felhasználók által testreszabható riportokban az egyes szerkezeti egységek állapota, a szakágak szerinti teljesítés megjeleníthető, illetve komplex menedzsment-jelentés készíthető. Ha 3D-s modell is rendelkezésre áll, akkor az információk 3D-ben is ábrázolhatók.

A havi elszámolás proforma szinten előkészíthető, illetve költségszámlákkal összevethető az elszámolás értéke (JIS, JIB).

All-in-one---ArchitectureStructuresmechanicalHATÉKONY MEGOLDÁS

Program hatékonyságát nemcsak a komplexitás jelenti, hanem képes együttműködni a jelentősebb tervezőprogramokkal (ArchiCAD, Nemetschek, Revit,..), illetve az ismert projektmenedzsment rendszerekkel, mint Primavera, MS-Project. A számlázási információk, beszerzési listák és egyéb adatok a vállalatirányítási rendszerben (ERP) online felhasználhatók. Talán leglátványosabb az Excel-tábla stílusú adattranszfer, ahol egyszerű drag & drop technikával lehet az Excelben szerkesztett, frissített adatokat két irányba mozgatni.

Kapcsolódó cikk(ek):
Pár százalékért érdemes lehajolni?

Szoftverből elérhető az összes oktató videó, illetve a magyar és a fejlesztő cég kollégái folyamatosan rendelkezésre állnak tanácsadással, így a szoftver hatékony használata is megoldott. Ugyanakkor fontos, hogy a program magyar nyelven legyen kezelhető, így rövidesen már magyar felülettel is elérhető lesz az STR Vision CPM.

ÉPÍTŐIPAR 4.0

Az építőipar sem vonhatja ki magát a digitalizáció alól, hiszen a digitális forradalomra csak igent lehet mondani, anélkül egy vállalat sem lesz versenyképes. Az STR Vision CPM lehetőséget ad, hogy egy lépésben a digitalizáció élvonalába kerüljön, ezzel növelve a menedzsment hatékonyságát, csökkentve a hibázás lehetőségét, rövidítve a kommunikációs időt, összességében növelve a bevételt. Nem kell más tenni, mint letölteni és kipróbálni a rendszert, vagy részt venni egy bemutatón.

 

K-EP LOGO w

 Kuczogi László
cégvezető, K-ép Stúdió
www.epitoipariszoftver.hu

 

 

 

  STR blu w

 

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web