Többszörös LEED rekordot ért el a Forest Offices Debrecen

1069

A Forest Offices Debrecen az első irodaház Magyarországon, mely Budapesten kívüli helyszínen megszerezte a LEED Gold minősítést, egyben az első itthoni új irodaház is, amely minősítése már a legszigorúbb előírásnak megfelelő LEED 4-es rendszer keretein belül került minősítésre.

A 22000 négyzetméteres bérbeadható területtel rendelkező épület Debrecen legnagyobb irodaháza, 2018 utolsó negyedévében készült el. Tervezése során fontos szempont volt, hogy megfeleljen a régióban jelen lévő, illetve nagy számban érkező nemzetközi cégek magas minőségi elvárásainak is.

A LEED minősítés is bizonyítja, hogy a Forest Offices Debrecen megfelelt az építése és tervezése során támasztott elvárásnak, mely szerint a lehető legkisebb legyen a közvetlen környezetére gyakorolt hatása. Egy lebontott irodaház telkére épült, kerékpárral könnyen megközelíthető és kiváló közösségi közlekedési kapcsolattal rendelkezik. Az épület környezetében található zöld- és nyitott területek, valamint a zöld tetőterasz környezetbarát kialakítása lehetővé teszik az öntözési igények minimalizálását. Az építés során a kivitelezők külön figyelmet szenteltek a környezet megóvására is, így komoly erőfeszítéseket tettek az építési munkálatok során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére és újrahasznosítására.

A Forest Offices Debrecen irodaház LEED minősítési folyamatában természetesen kiemelt figyelmet kaptak azok a megoldások, melyek biztosítják a majdan ott dolgozók számára a kellemes és minőségi munkakörnyezetet. Az irodaház padlótól mennyezetig érő üvegablakokkal rendelkezik, maximalizálva ezáltal a beáramló fény mennyiségét, valamint páratlan térérzetet biztosít, a szellőztetőrendszer pedig évszaktól függetlenül, folyamatosan biztosítja a friss levegő beáramlását.

A Forest Offices Debrecen irodaház minden igényt kielégítő, modern épület, amely a város legszebb részén, a nagyerdei övezetben található. Az új irodaházzal a legjobb feltételeket tudjuk biztosítani a kiemelkedő irodai minőséget igénylő vállalkozások számára a régióban” – mondta Papp László, Debrecen város polgármestere.

A Forest Offices Debrecen irodaházDebrecen város megbízásából a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és HUNÉP Zrt. beruházásában készült, a BORD Építész Stúdió tervei alapján a HUNÉP Zrt. építette, a zöld minősítési folyamatot pedig a Colliers International nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég irányította.

Forrás: Colliers International

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét