2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Horizont-haz-keszenA magyar kormány a 2018-as évet a családok évének nyilvánította, mely programhoz a „JÓNAK LENNI JÓ" műsor keretén belül a Horizont Global Kft. és cégcsaládja is csatlakozott. Egy kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész otthont ajánlott fel egy négy gyermekes család részére. A minden igényt kielégítő adományház átadására 2018. szeptember 11-én került sor a XXIII. kerületben. A 160 négyzetméteres, saját fejlesztésű Horizont technológiával készült ház mindössze 3 hónap alatt vált teljes mértékben a Tódor család álomházává.

A 40 millió forint értékű otthont Dienstmann Tamás, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatója álmodta meg. A családi ház a Horizont Global Kft. 20 éves, kiforrott, energiatakarékos, tüzihorganyzott, acélszerkezetes építéstechnológiájával készült, amely a világ legkülönbözőbb pontjain már több évtizede széles körben elterjedt és bizonyított. A Horizont technológia minden szükséges magyar és EU-s minősítéssel rendelkezik. A kivitelezés során folyamatosan figyelembe vették a család kívánságait, szükségleteit is.

A 160 négyzetméteres ház ünnepélyes alapkőletételére 2018. június 9-én került sor, 11-én pedig elkezdődtek a munkálatok. Az acélszerkezetet hét ember rekordidő alatt (16 óra) állította fel, daru és egyéb emelő gépek nélkül, kizárólag kézi erővel. A ház 90%-a elkészült 50 munkanap alatt.

Horizont-haz-alaprajz HORIZONT-haz-acelvaz-epites

Az ünnepélyes házszentelésre és kulcsátadásra 2018. szeptember 11-én került sor. A család Dienstmann Tamástól Székely Tibor huszár ezredes, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke, a Magyar Vágta főkapitánya és bajtársai segítségével vette át a kulcsot. Dr. Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke és Kozma Imre Atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke közösen szentelték fel a Tódor család új otthonát.

IMG 8481Horizont-haz-atadas

Az eseményen Dienstmann Tamás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik erkölcsi, anyagi vagy kétkezi támogatásukkal egy jó ügy mellé álltak és megmutatták, hogy a közös érdek és az összefogás nem ismer lehetetlent. A felajánlók teljes mértékben a projekt mellett állva, minden szaktudásukat beleadva képviselték ezt a fantasztikus felajánlást:

    Tamogatok
  • Máltai Szeretetszolgálat
  • Nagycsaládosok Országos Egyesülete
  • Fiatal Családosok Klubja
  • Duna Televízió
  • Siklósi Beatrix, az M5 csatorna programigazgatója
  • Lambéria Pont Kft.:  Kedvezmény biztosítása OSB, Üveggyapot szigetelés, Lécezés, deszkázat tekintetében.
  • Hofstädter Kft.: Kedvezmény biztosítása külső nyílászárókra, illetve ezek ingyenes beszerelése.
  • Baumit Építőanyaggyártó és Kereskedelmi Kft.:  Ingyen biztosította a saját maga által gyártott hőszigetelő rendszert, az aljzatképző és a hidegburkolási, valamint glett és falfesték termékeket, másrészt a Baumiton keresztül beszerzett kiegészítő termékeket nagy kedvezménnyel bocsátotta rendelkezésre.
  • LavatiKer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.:  Kedvezmény biztosítása cserepes lemezekhez, illetve ajándék acél anyagok a házhoz.
  • Neokont Kft.: Egy biztonságtechnikai rendszer adományozásával és teljes körű kivitelezésével járult hozzá a Tódor család álmának megvalósulásához. A Neokont Kft. célja az volt, hogy a kedvezményezett család teljes biztonságban érezhesse magát otthonában és maradéktalanul kiélvezhessék azt a csodát, amiben részesültek.
  • Új Ház Építőanyag Nagykereskedelmi Zrt.: Gipszkarton, térkő, padlásfeljáró, betonacél magas árengedménnyel, csempe és padlóburkolat átadása díjmentesen Az újHÁZ Centrum örömmel járult hozzá a Tódor család álmai otthonának kialakításához, hiszen a hálózat évek óta támogatja a helyi ügyeket és elkötelezett partner a minőségi otthonteremtésben. Az építőanyag-kereskedés az elmúlt évek alatt már több ezer felépített és felújított otthon létrehozásában nyújtott szakértő segítséget.
  • Icopal: Gv4 vízszigetelés biztosítása
  • Selena: Soudal Souda Bond dryvit ragasztó ajándékozása
  • Thermofoam Kft.: Solflex fóliák ingyenes juttatása
  • Greentechnic Hungary Kft., Magyar Napelem Napkollektor Szövetség: Napelemek díjtalan biztosítása és felszerelése.

A Tódor család álomotthonának megvalósításával Magyarország politikai életének képviselői és vállalkozói egy jó ügy érdekében példa értékű összefogásról tettek tanúbizonyságot.

 

horizontlogovegleges-nagyAz adománnyal kapcsolatosan további információért látogasson el a www.horizontotthonacsaladnak.hu honlapra.

 

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web