2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

hitelMár igényelhető az MFB Pontok hálózatában az európai uniós forrású KKV Technológia Hitelprogram, melynek célja, hogy kiszolgálja a vállalkozások technológiai fejlesztési, korszerűsítési igényeit. A program keretösszege 60 milliárd forint, az ügyfélkamat a teljes futamidő alatt nulla százalék.

2018. szeptember 10-től 60 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre a vállalkozások korszerűsítésére a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közvetítői hálózatánál, azaz az MFB Pontokon. A rendkívül kedvezményes, a teljes futamidő alatt nulla százalékos kamattal igényelhető hitelt elsősorban eszközbeszerzésre, korszerűsítésre és kezdő vállalkozások beindítására lehet felvenni. A hitelprogram fő célkitűzése a magyar vállalkozások technológiai korszerűsítésének támogatása.

Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója elmondta: „Egy agilis vállalkozásnak számos hitelcélja lehet. Van, aki korszerűsíteni szeretne, van, aki a továbblépéshez egy komolyabb eszköz beszerzésén gondolkodik és akad, aki most indította vállalkozását, és a kezdő lendületre lenne szüksége. A KKV Technológia Hitelprogram feltételeit úgy alakítottuk ki, hogy ezeket az igényeket maximálisan ki tudjuk elégíteni."

A teljes nevén Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai felkészültségének javítása mellett a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtését és bővítését célozza. A program a teljes KKV szektornak szól, egyaránt jó lehetőség többek között termelő vállalkozásoknak,autóipari beszállítóknak, a vendéglátó- és építőiparban működő cégeknek. A hitelből a vállalkozások számára szükséges berendezések széles köre finanszírozható, így IT-eszközök, gépek, nagy értékű termelő eszközök egyaránt beszerezhetők.

A felvehető hitelösszeg minimum 1 millió Ft, maximum 50 millió forint. A hitelre kezdő vállalkozások is pályázhatnak, ez esetben a maximum hitelösszeg 25 millió forint lehet. A hitel minimum 10%-os saját forrással igényelhető, rendkívül kedvező, 0%-os éves kamat mellett, a futamidő akár hét év is lehet.

A hitel fedezeteként jellemzően elegendő a megvásárolt gép, vagy berendezés. A fedezet biztosítására általánosságban a normál banki működésre jellemző kiegészítő biztosítéki formák fogadhatók el.

Az ügyfelek országszerte 642 MFB Ponton érdeklődhetnek, illetve nyújthatják be hiteligénylésüket.

 

A termékről részletes információkat a www.mfb.hu és a www.palyazat.gov.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

 

Forrás: MFB

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web