2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

sajtotajekoztato-konyvAz Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (ÉFÉDOSZSZ) a GINOP-5.3.4-16-2016-00006 azonosítószámú nyertes pályázata keretében„A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban"címmel információs napokat tartott májusban és júniusban Kecskeméten, Székesfehérváron és Debrecenben munkáltatók és munkavállalók részére.

Mára pedig elkészült a munkaadók és munkavállalók részére a „Munkahelyi egészség és biztonság az építőiparban" címmel az a két összefoglaló szakmai anyag, mely azzal a céllal jelent meg, hogy javítsa a munkavédelmi oktatást. A két kiadványról, az információs napok tapasztalatairól, valamint a nincsbaleset.hu honlapra érkező kérdések tanulságairól tartott sajtótájékoztatót Koji László, az ÉVOSZ elnöke 2018. július 26-án.

Az utóbbi évek ellenőrzési tapasztalatai alapján a megtörtént balesetek, a halálos és súlyos munkabalesetek, a munkahelyi egészségkárosodást szenvedett munkavállalók nagy száma egyértelműen alátámasztja azt a feltevést, hogy az építési munkahelyeken a munkáltatók nem kellő hatékonysággal tesznek eleget a munkavédelmi törvényben megfogalmazott feladataiknak.

sajtotajekoztato1Az összefoglaló kiadványok az építőipart is jól ismerő munkavédelmi szakértők közreműködésével készültek el. Szeretnének segítséget adni abban, hogy a jelentősebb, az építési munkahelyi biztonságra vonatkozó szakma-specifikus eljárásokra, szabályokra és rendeletekre a figyelmet felhívják, és ezzel adjanak segítséget a vezetőknek, a munkavédelem irányításában résztvevőknek eredményes megelőző munkájukhoz.

Az építőiparban történik fajlagosan a legtöbb baleset, nem utolsó sorban a halálos- és súlyos balesetek területén is vezető helyen szerepel az ágazat. Az állam a munkavédelmi törvény alapján számos miniszteri rendelettel igyekszik javítani ezen a helyzeten.

A helyes munkavédelmi kultúrához ugyanakkor hozzátartozik, hogy magunk mellett másokra is gondoljunk. Segítsük egymást az egészséges és biztonságos munkakörnyezet kialakításában, a veszélytelen eljárások alkalmazásának megismertetésében. Csak azoknál a munkáltatóknál lehet színvonalas, az egészségre nem ártalmas munkahelyi környezetet kialakítani, ahol a vezetők, de hangsúlyosan az elsőszámú vezető elkötelezett a munkahelyi biztonság javításában, az egészségre ártalmas munkakörnyezet felszámolásában.

 

infoblokk kedv final CMYK  ESZATovábbi információ: www.nincsbaleset.hu

 

 

Forrás: ÉVOSZ

 

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web