2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

kialtvanyA CECE és a nagy európai építőipari egyesületek többsége összefogott, és elkészítette az "Az európai építőipar kiáltványa a digitalizálásért" című anyagot, amely június 11-én jelent meg. A Kiáltvány erős politikai irányítást vár az EU-tól, egy megfelelő szabályozási keretet az adatpolitikához, a költségvetés pedig fókuszáljon a digitális készségekre, a K+F-re és az informatikai infrastruktúrára.

Az építőipar elősegítheti az erősebb gazdaság és a befogadó társadalom megteremtését a versenyképesség globális szinten történő fenntartásával. A kiáltványon a CECE főtitkára, Riccardo Viaggi elmondta: "Az építőipari berendezések digitalizálása kulcsfontosságú volt a CECE számára. Elismerjük, hogy fontos az értéklánc-megközelítésben dolgozni, és ahogyan azt a Kiáltvány megfogalmazza, minden iparági képviselő vállalja az intenzív együttműködést, az ágazat irányítását és támogatását annak érdekében, hogy lehetővé tegye az építőipar sikeres digitális átalakítását ".

Elsőbbség az EU politikai napirendjében

Az európai építőipar kiáltványa a digitalizálásáért aláhúzza a hatékony szabályozás fontosságát annak érdekében, hogy biztosítsa a szektor versenyképességét és a digitális átalakulás végbemenetelét. "Az európai építőipar már alkalmazkodik a digitális átalakuláshoz, de az uniós döntéshozók támogatása döntő fontosságú" - állapította meg a Viaggi.

Európai szintű megfelelő szabályozási és pénzügyi keretre van szükség az előretekintő stratégia megerősítéséhez. A politikai döntéshozóknak elsőbbséget kell biztosítaniuk ennek a kezdeményezésnek a Horizont Europe-ban, amely a Horizont 2020 keretprogramot követi. Az új kihívások megelőzése érdekében az építőipari ágazat összefogott, és sürgeti az Európai Bizottságot, hogy a keretprogramot fókuszálja az európai építőipari ágazat digitalizálására, annak érdekében, hogy megerősítse ipari versenyképességét és globális vezető pozícióját.

Az EU politikai célkitűzéseinek alapvető fontosságú digitalizáció

A versenyképesség fenntartása érdekében az Európai Uniónak át kell alakulnia digitálisan. Az európai gazdaság szerves részét képező építőipari szektor - a GDP 8,9% -a és több mint 14 millió munkahely - teljes értékláncában végig kell mennie a digitális átalakulásnak. Az építőipar digitalizálása reagál az ágazat legfontosabb kihívásaira, mint például a szakképzett munkaerő hiánya, az energiahatékonyság, az elmaradó termelékenység, a fenntarthatóság és sok más. Európa erősségére építve a mérnöki és tervezési területen, egy erős hálózat kiépítésére van szükség európai szinten, amely elősegíti a tudás, a szakértelem és a képességek átadását.

DDR CECE Logo

A kiáltvány innen letölthető.

 

 

Forrás: CECE

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web