2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

ABB-BME-webA vállalat összesen 2,5 millió forint értékű műszaki eszközt adományoz az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Villamos Energetika Tanszéke számára a szakmai oktatás támogatására. A három REF615 kompakt védelmi készüléket és két AFS660 típusú switchet Dr. Kiss István tanszékvezető és Dr. Veszprémi Károly, az egyetem oktatási rektor-helyettese vette át Taira-Julia Lammitól, az ABB Kft. ügyvezetőjétől.

A REF615 a leggyakoribb középfeszültségű védelmi készülék a közmű- és ipari villamoshálózatok vezérlésére, mérésére, védelmére és felügyeletére. Az együttműködésnek köszönhetően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói az iparágban használatos, korszerű eszközök használatán keresztül ismerkedhetnek meg a védelmek és technológiai informatikai hálózatuk működésével.

Az ABB szakemberei immáron két éve vesznek részt az Egyetem védelmi és irányítástechnikai képzésében, mint vendég előadók. A legújabb védelmi készülékek használatbavételével az elméleti képzés mellett, a gyakorlati tudás elsajátítása is növeli a hallgatók munkaerő piaci versenyképességét, és segít a digitalizációt készség szinten is használni tudó mérnök állomány növelését.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Villamos Energetikai Tanszékén belül kimagasló szintű - az ABB számára is fontos fókuszterület -a villamos energetika, villamos energia elosztás oktatása, kutatása.

Az életszerű, gyakorlati ismeretek átadása, ésa társadalmi szerepvállalás egyaránt kiemelt jelentőséggel bírnak az ABB kultúrájában. A cég az elmúlt években számos alkalommaltámogatott különböző oktatási intézményeket, például az Óbudai Egyetem számára műszaki eszközöket, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium Generátor Alapítványa műszaki oktatásának támogatására 1 millió forintot ajánlott fel, valamint kisfeszültségű termékeket és szerelési anyagokat adományozott a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakközépiskolának.

Taira-Julia Lammi, az ABB Kft. ügyvezetője elmondta: „A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem cégünk számára kiemelten fontos szakmai képzési intézmény, amellyel évek óta nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn. A tárgyi eszközökön és oktatáson felül immáron harmadik éve hirdettük meg női hallgatók számára szóló mentorprogramunkat, amelyben az egyetem hallgatói minden évben sikeresen vesznek részt, és többen vállalatunknál kezdték el a karrierjüket."

Dr. Veszprémi Károly, a BME oktatási rektor-helyettese kifejtette: „A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek mindig is kiemelten fontos az ipari vállalatokkal való jó kapcsolat, különösen, ha azok területük élvonalába tartoznak. Ez minden kétséget kizáróan igaz az ABB-re, hiszen ez a vállalat az energetikai terület egyik világszintű zászlóshajója. Ehhez jól illeszkedik a BME, amely ugyanezt a szerepet tölti be a magyarországi mérnökképzésben. Oktatásunk, kutatásunk akkor tud magas színvonalon működni, ha figyelembe vesszük a ipar igényeit, ha oktatásunkban a legmodernebb eszközöket használjuk. Ebben jelent nagy segítséget a mostani támogatás."

 

 

Forrás: Momentum Communications

 

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web