2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Münchenben 2018 június 20-án került megrendezésre az Intersolar Europe, mely a világ vezető napenergia ipari kiállítása, célja a legújabb fejlesztések bemutatása. Immáron tizenegyedik alkalommal díjazták a legkiemelkedőbb munkákat benyújtó vállalkozásokat. Az díjazottak 2018-ban az ABB, a Hanwa Q CELLS és a KrinnerSolar.

ABB: PVS-175-TL rengeteg fejlesztéssel nyűgözte le a bírákat

A PVS-175-TL típusú inverter egy virtuális tárhelyre, „felhőre" csatlakozó, háromfázisú, sztring rendszerű megoldás kereskedelmi, tetőre épített rendszerekhez és közüzemi méretű erőművekhez is. Az újítás része, hogy az 1500 V-os egyenáramú oldallal és 800 V-os váltakozó áramú oldallal rendelkező inverter képes akár 185 kW teljesítményt átadni a hálózatnak. A AC oldal nagymértékű feszültség leadása segíti a decentralizált üzemű tervezéseket anélkül, hogy a kibocsátás veszteséges legyen. A megoldás kiemelkedően költséghatékony, hiszen 35-65 %-al kevesebb inverter szükséges ugyanakkorra váltakozó oldali kapacitásra, mindazonáltal a fejlesztés szintén biztosítja a sztring rendszerű inverter technológiák minden előnyét.

Intersolar-award-winners-2018-web

A technológiában rengeteg fejlesztés megragadta a zsűri figyelmét, hiszen az által, hogy megnövelik az AC oldali kimenő feszültséget 800 V-ra, hozzáadva egy független BOOST konvertert, az inverter képes magasabb szintre emelni az elektromos veszteségek csökkentésének technológiáit a nagyméretű fotovoltaikus rendszereknél. A 12 darabnyi MPP tracker lehetővé teszi a magasfokú részletességet, megnövekedett termelést és a könnyebb karbantartást, mindemellett pedig csökkenti a biztosítók és elosztódobozok számát .A megoldás költséghatékony és moduláris felépítésű, a termék elérhető Wi-fi kapcsolat által, ugyanakkor biztosítja a legnagyobb teljesítmény mellet is az alapvető inverter funkciókat. A zsűrit kellően lenyűgözte a magas teljesítménysűrűség is, mely 1,3 kW/kg, illetve a működési hőmérséklet -20 °C és plusz 60 °C közötti széles skálája.

Hanwha Q CELLS GmbH: Q.PEAK DUO-G5 – Magas hatékonyságú napelem modul Q.ANTUM technológiával

Az új Q.PEAK DUO-G5 egy 120 félcellás szolár panel, melynek beépített teljesítménye legfeljebb 330Wp. A modul hatásfoka 19.9% a Q.ANTUM DUO technológiának köszönhetően, mely ötvözi a legújabb monokristályos Q.ANTUM cellákat hat gyűjtősínes kapcsoló megoldással. A finoman legörbített sarkak pedig elősegítik a cellák mechanikai stabilitását. Mind az elektronikai, mind az optikai veszteségek - melyek általában együtt járnak a cellák összekapcsolásának meghibásodásával is – a technológia által elkerülhetők. A zsűrit főleg az nyűgözte le, hogy ez a technológiai fejlesztés a legkorszerűbb megoldásokat ötvözi egy termékben. Egy olyan ötvözés, mely innovatív, fontos, valamint nagyon jó hőmérséklet hatékonyságot mutat a fejlesztett mechanikai megoldásokkal együtt. A modul kialakítása segít az árnyékvédelemben is. Ez a termék jelentheti az új napelem modult úgy a HMKE méretű rendszereknél, mint az erőmű mértékű fejlesztéseknél.

KrinnerSolar GmbH: CAS2– Számítógép támogatott napelemes rendszer

A győztesek egyike egy beépített szoftver és hardver csomag, mely 10-30 %-kal csökkenti a tervezési és beépítési időtartamot a nagyméretű fotovoltaikus rendszereknél, ezzelegyedülálló a maga nemében. Tartalmazza azt a digitális designt és fejlesztést, mely az összes földre telepített napelemes rendszerhez és minden talajtípushoz alkalmas. A CAS összegyűjti az adatotokat mind a felszínről, mind a talaj különböző mélységeiből, a meghatározott felmérési lépések alapján, mindemellett figyelembe veszi a rendszerhez tervezett tartószerkezetet, melyek alapján besorolja a rendszert a Krinner valamely kivitelezési szerkezetébe. Így az adatok alapján lehetőség nyílik tervezni ás kivitelezni különböző hosszúságú földbe illeszthető tartószerkezeteket.

A zsűri úgy ítélte ez egy nagyon fontos fejlesztés az új energia világ számára, valamint ez csak a kezdete a teljes digitalizációnak. Minden lépés a tervezéstől a kivitelezésig online rögzítésre és dokumentálásra kerül egy központi adattárolóban, speciális közleményt küldve a bankoknak, biztosítóknak és az üzemeltetőknek az aktuális rendszerállapotról. Mindemellett drónok és robotok által készített értékelések alapján csökkentik az acél felhasználást.

 

További információ: www.intersolar.de

 

GLC

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web