2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Fakt-AG2Együttműködési megállapodást írt alá a német FAKT AG és a magyar KÉSZ Group 2018. június 20-án, Herne-ben. Az együttműködés alapján a KÉSZ Group valósítja meg a partnercég által megálmodott projektek jelentős részét. A közös vállalkozás megnyitotta irodáit Herne-ben és Essenben – jelentették be a felek a szerdai sajtótájékoztatón, a Herne-i Shamrockparkban található Mulvany Villában.

Az első közös munka a Shamrockpark egyik épületének átalakítása az úgynevezett Európai Vendégházzá, amely egy szolgáltató központ lesz vendégmunkások számára. A létesítmény annyiban több egy átlagos szállásnál, hogy az ide érkező szakmunkások a lakhatáson túl különböző szakmai képzéseken vehetnek részt, amelyek a beilleszkedésüket is segítik.

A sajtótájékoztató elején Herne polgármestere, dr. Frank Dudda ünnepélyesen üdvözölte a város új partnerét, majd a Német Szövetségi Köztársaság parlamentjének egykori elnöke, Prof. Dr. Norbert Lammert tartott beszédet.

Ezt követően a KÉSZ Group alapító elnöke, Varga Mihály a következő gondolatokkal méltatta a jelentős eseményt: „Nemcsak öröm, hanem munkánk elismerése is, hogy két ilyen komoly nemzetközi cég itt Németországban kezdi meg az együttműködését és a közös munkát. Mindkét cég zászlójára tűzte ki a hosszú távú értékteremtést, amelyet első lépésben Németországban, az NRW régióban valósít meg. Az együttműködésben összpontosul a fejlesztői tapasztalat, a szakmai tudás és az erőforrás. Mindamellett, hogy a KÉSZ már 15 éve ott van a német piacon, a FAKT remek partner ahhoz, hogy egymás tudását és erőforrásait kiegészítve közös beruházások induljanak el és valósuljanak meg."

Herne városával együtt olyan helyszínt akarunk létrehozni, amely új életteret biztosít a település számára" - fejtegette Prof. em. Hubert Schulte-Kemper, a FAKT AG vezérigazgatója (egyben tiszteletbeli magyar konzul). „Mostanra sikerült több nemzetközi együttműködést létrehoznunk. Különösen örülünk a KÉSZ Grouppal való társulásunknak."

Szegner Balázs, Magyarország főkonzulja szintén örömét fejezte ki az újdonsült együttműködéssel kapcsolatban: „A mostani bejelentés három szempontból fontos számomra: először is nagyon örülök, hogy vannak olyan erős és versenyképes magyar magánvállalkozások, melyek abban a fejlettségi fázisban vannak, hogy Németország ipari bölcsőjében, a Ruhr-vidéken tudnak terjeszkedni. Másodszor nagy jelentősége van annak, hogy az építőiparban magának komoly rangot kiharcoló KÉSZ Group fővállalkozóként jelenik meg az itteni piacon, ez mostanáig keveseknek sikerült. Harmadszor büszke vagyok arra, hogy a stratégiai partnerség az általam létrehozott kapcsolaton alapszik két kiváló vállalkozó és sikeres vállalkozás között, melyeknek ezúton is kölcsönösen előnyös és hosszú távú együttműködést kívánok".

Az esemény végén bemutatkozott az új menedzsment, a csapat és az építészmérnökök, majd egy jó hangulatú, kötetlen beszélgetés zárta a napot.

 

 

Forrás: CME Hungary Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web