2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

maszk logo 2018 sqrMég több példakép értékű szakemberre lenne szükség az építőiparban, akik a mesterségbeli tudás mellett nyugat európai szintű szakmai kultúrát képviselnek – állítja Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A szakember szerint van a magyar építőipari szakembereknek, vállalkozóknak egy szűk rétege, akik a világon bárhol megállnák a helyüket. Nem csak a szaktudásuk világszínvonalú, hanem a szakmai kultúrájuk is. Rendezett, áttekinthető ajánlatot adnak, pontosak és megbízhatóak, rendet tartanak a munkaterületen és ápolt a megjelenésük. Óriási szerepe van ezeknek a szakembereknek az építőipar kultúrájának a fejlődésében és a szakember-utánpótlásban, hiszen ők azok, akik jó példával járhatnak elöl. Azonban ehhez sokkal több ilyen példakép értékű szakemberre lenne szükség.

A fiatalok példákból tanulnak. Hiába győzködjük őket, hogy megéri és jó az építőiparban dolgozni, ha nem ezt látják. Olyan inspiráló példákra van szükség, amikre azt lehet mondani, hogy ha ezt a szakmát választod, ilyen lehetsz: ennyit fogsz keresni, ilyen autód, házad lehet, ilyen életet élhetsz és így nézhetsz ki. Ezek nagyon fontosak egy fiatalnak, azonban pont ezen a téren nem teljesít jól az ágazat, nem jó az építő szakmák imázsa" – mondta Markovich Béla.

Szakember „diploma"

Az ilyen, példaértékű szakemberek képzése a célja a Mapei Ideális Szakember Képzésnek. A program egy kimagasló szakmai továbbképzési rendszer, ahol nem csak szakmai, hanem vállalkozási ismereteket és szakmai kultúrát is átadnak. Ugyanis a szakképzés során az utóbbiakra kevesebb hangsúly jut és később is korlátozottak a lehetőségek az elsajátításukra.

A képzést elvégző szakember képes lesz családi ház szinten szaktanácsot és szinte minden építési problémára professzionális megoldást adni. Ugyanakkor ők lesznek azok a mesterek, akik példaképei lehetnek a jövő generációinak és képesek lesznek arra, hogy reprezentálják a szakmát. Azonban nem véletlenszerűen: a Mapei Kft. szeretné felkérni a programon végzett szakembereket, hogy segítsenek a szakma iskolai népszerűsítésében.

A képzés négy modulból áll. Az első modul a műszaki tartalmat foglalja magában, a második vállalat irányítással és személyzetkezeléssel, üzleti kultúrával foglalkozó terület, a harmadik az értékesítést, a negyedik pedig a kommunikációt tartalmazza. Mindegyik modul gyakorlat központú és a tanultak alkalmazására fókuszál. A képzés vizsgával zárul. A képzést eredményesen elvégző szakemberek használhatják az Ideális Mapei Szakember védjegyet. A cél száz ideális szakember képzése az év végéig. A képzésen a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjai vehetnek részt.

 

További információ: www.mapei.hu, szakemberkozosseg.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web