2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

TriGranit-FIABCI-Award-wA TriGranit fennállásának harmadik díját nyerte el az ingatlanszektor Oscar-jának számító FIABCI nemzetközi mezőnyében lengyelországi fejlesztésű Bonarka Projektjével. A krakkói Podgórze kerület egykori vegyipari területének 19 hektáros revitalizációját követően létrejövő városközpont a FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi mezőnyében Ezüst Díjat nyert az egyik legkiemelkedőbb, a Master Plan kategóriában. A TriGranit díjnyertes fejlesztése a 92.300 négyzetméter bruttó bérbeadható területtel rendelkező Bonarka City Center (BCC) bevásárló- és szórakoztató központból, valamint a jelenleg 65.000 négyzetméter GLA méretű Bonarka for Business (B4B) irodakomplexumból áll.

A párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot, a FIABCI World Prix d'Excellence-t, amely a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. Idén a szakmai zsűri 58 tagja mintegy 35 országból érkezett, az ingatlanszektor különböző ágazatait képviselve. A FIABCI zsűri az arany díjazottakat hagyományosan 13, az ezüst díjazottakat pedig 10 kategóriában értékeli.

Bonarka-Project-wAz elnyert díj több szempontból is kiemelkedő a FIABCI történetében: lengyel projekt eddig még nem kapott FIABCI díjat, valamint idén első alkalommal fordult elő, hogy magyar fejlesztő egy külföldi projektje részesült elismerésben. A mostani kelemelkedő Ezüst Díj mellett a TriGranit fejlesztései már korábban is kiemelkedő eredménnyel szerepeltek a FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi versenyein - ugyanis 2006-ban a Művészetek Palotája, 2001-ben pedig a WestEnd City Center bevásárlóközpont nyerte el a legfényesebb, Arany Díjat a nemzetközi mezőnyben.

"A korábbi magyar projektjeink elismerése után régóta várt eredmény, hogy egy lengyel TriGranit fejlesztés is díjazott lett a világ legrangosabb díján. Ez az elismerés rendkívül nagy megtiszteltetés és egyúttal jó visszajelzés is vállalati törekvéseink és fejlesztéseink felé tanúsított hozzáállásunk iránt.A TriGranit célja, hogy a Bonarka Projekt befejező elemeit, valamint további régiós A-kategóriás irodafejlesztéseinket is a tőlünk megszokott színvonalon folytassuk" - nyilatkozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

B4B-Panorama-wJelenleg a Bonarka Projekt a 10.000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező Bonarka for Business H épületének fejlesztésével folytatódik, melynek átadása 2019-ben várható. Emellett az A-kategóriás irodakomplexum befejező elemei, az I és a J épület előkészítése is zajlik, amelyek területe egyenként szintén 10.000 négyzetméter GLA-t ér el. A vállalat duna-parti budapesti fejlesztése, a 37.300 nm GLA területű Millennium Gardens irodaház építése is hamarosan kezdődik, valamint a pozsonyi Lakeside Park 13.700 nm GLA méretű második fázisának megvalósítása is indul a közeljövőben. Lengyelországban ezen kívül a katowicei Silesia Offices 40.000 nm GLA területű irodakomplexuma áll még előkészítés alatt. Ezen fejlesztések az említett három városban összesen mintegy 120.000 négyzetméternyi GLA-t tesznek ki.

A Bonarka Projekt

Bonarka-Project-at-night-wA krakkói Bonarka Projekt egy multifunkciós városközpont fejlesztés Krakkó Podgórze kerületében, amely két komplexumot foglal magában: a 92.300 négyzetméter GLA területű Bonarka City Center bevásárló- és szórakoztató központot, valamint a jelenleg 7 irodaépületből álló, 65.000 négyzetméter GLA méretű Bonarka for Business irodakomplexumot. A történelmi városnegyedhez, valamint Krakkó fő útvonalaihoz közel elhelyezkedő projekt tipikus példája a TriGranit jellegzetes fejlesztési modelljének, ugyanis a komplexumot egy korábbi 19 hektár területű elhanyagolt vegyipari területen, teljeskörű revitalizációt követően hozta létre a cég.

Az első épület, a Bonarka City Center bevásárló- és szórakoztató központ 2009-ben nyitotta meg kapuit. Azóta a bevásárlóközpont Lengyelország egyik legsikeresebb bevásárlóközpontja lett. Az épület mintegy 260 kiskereskedelmi egységgel rendelkezik és a bérlői összetételében olyan bérlők találhatóak, mint az Auchan, a Leroy Merlin, a Cinema City vagy a Media Expert. A számos bevásárlási és kikapcsolódási lehetőség mellett a bevásárlóközpont helyet ad a Siemacha karitatív szervezet közreműködésével működtetett ifjúsági központnak is, amely multifunkciós, edukációs célokat szolgáló, multimédia és zenei tantermekkel, valamint egy konferencia teremmel is rendelkezik.

A TriGranit a BCC megépítését követően a projekt fejlesztését a Bonarka for Business irodakomplexum elsőirodaépületeinek (A és B) építésével folytatta 2011-ben, mostanra pedig már a C, D, E, F és G épületek is elkészültek, összesen mintegy 65.000 négyzetméternyi bérbevehető irodaterületet biztosítva a bérlőknek. Jelenleg a nyolcadik (H) épület áll kivitelezés alatt és Krakkó aktív irodapiacához igazodva, a tervek szerint a következő években még további két irodaépület (I és J) kerülnek átadásra.

Az épületegyüttesen belül 6 irodaház (A, B, C, D, E és G) már megnyitása óta 100%-os bérbeadottsággal üzemel, olyan nagynevű bérlőkkel, mint az Alexander Mann Solutions, a State Street, az Euroclear, a Pegasystems, a Herbalife, a Lufthansa Global Business Services, az Innogy, a Solarwinds, a GlobalLogic és a Luxoft. Elkészültekor a Bonarka for Business 10 irodaépületben összesen 95.000 nm kiadható alapterülettel fog majd a bérlők rendelkezésére állni, amelynek az összértéke 200 millió Euró.

A Bonarka City Center és a Bonarka for Business komplexum között egy funkcionálisan és karakterében hagyományos városi piacot idéző, kompakt elrendezésű központi utca és tér helyezkedik el, a projekt peremén pedig számos zöld terület található. A felhasználók egy hatalmas, jól megtervezett és karbantartott, városi lakosság számára is kikapcsolódási lehetőséget biztosító zöld területet vehetnek igénybe. A közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az „artURBANICA 2012" díjat.

 

 

Forrás: TriGránit

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web