2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

1-hotelBudapest szimbolikus epicentrumában, a „0" kilométerkőnél megépült Hotel Clark hatalmas űrt tölt be a város életében, fontossága pedig tagadhatatlan – számos szempontból. A helyszín, vagyis a Clark Ádám téri foghíjtelek története ugyanis messzire nyúlik vissza, és más budapesti környéket aligha övez több városi legenda, mint a híres teret, a névadó skót építésztől Ybl Miklósig, a híres „nyelvetlen" kőoroszlánoktól egészen a vérzivataros II. világháborúig. Ebbe az ízig-vérig budapesti történetbe illeszkedik be a hetven éve üresen álló telekre, Anthony Gall ausztrál építész tervei alapján és a Market Építő Zrt. kivitelezésében felépült Hotel Clark, amely egyaránt tiszteleg a helyszín legendáriuma előtt és nyújt kurrens trendekre alapozó luxuskörülményeket vendégeinek.

A Clark Ádám tér versenybe szállhatna a leglegendásabb budapesti helyszín címért, hiszen egészen a 19. századig visszanyúló történelmét az évszázadok során számos, hol vidám, hol szomorú história övezi, amiket azóta is előszeretettel emlegetnek a városlakók. Az Alagút tervezőjéről és a Lánchíd építésvezetőjéről elnevezett tér és annak közvetlen környezete rengeteget változott az évszázadok során, és eközben az ezt övező legendák is ugyanúgy gazdagodtak.

3-erkely-tetoteraszA felépült, elegáns hotel helyszíne megannyi várostörténeti örökséggel rendelkezik, ezért Anthony Gall ausztrál építésznek, valamint az egész kivitelező csapatnak kellő körültekintéssel és érzékenységgel kellett megalkotnia a szállodát a II. világháború óta üresen álló, a múlt század legsanyarúbb időszakára hetven éven át emlékeztető telekre. A 86 szobás szálloda különlegességei a történelmi múlton túl, az aprólékos és alaposan kigondolt kivitelezésben, a hotel tetőteraszáról látható mintegy 10 budapesti látványosságban is megmutatkozik. Az új épület megalkotásakor külön figyelmet szenteltek arra, hogy az eredetileg a telken álló, a háború alatt megsemmisült, Ybl Miklós tervezte Takarékpénztár épületének emléket állítsanak, mégpedig a híres építész oszlopainak visszaépítésével.

Ugyanígy tiszteleg a környék híres szimbóluma, az oroszlán előtt a Hotel Clark logója és a szállodán fellelhető fémmunkák mellett a tetőtéri bár is, amelyet stílusosan Leo névre kereszteltek el, a skybarból pedig lélegzetelállító, teljes körpanoráma fogadja a vendégeket.

Nem kevésbé fantasztikus a kilátás a hotel étterméből, az impozáns nemzetközi étteremlánc első hazai tagjából, a Beefbarból sem, amely Budapest legújabb gasztronómiai büszkeségének ígérkezik, hiszen olyan, kuriózumokból készített fogásokkal várja a húsimádó ínyenceket, mint az eredetvédett Kobe marha, eredetien ötvözve a finediningot olyan, újhullámos trendekkel, mint a streetfood.

A Market Építő Zrt. és Anthony Gall munkakapcsolata valódi sikertörténet: a hagyományos megrendelő-tervező kapcsolaton jócskán túlmutatott a projekt, hiszen mindkét féltől, a Scheer Sándor vezette kivitelező-vállalattól és az építésztől is kellő érzékenységre, alázatra és kiváló egymás közötti kommunikációra volt szükség ahhoz, hogy Budapest egy apró, de annál szimbolikusabb helyszínét méltó módon állítsák helyre az utókor számára, ötvözve a múlt hagyatékát a modern kor igényeivel és előremutató trendjeivel.

 

 

Forrás: Hellorepublic

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web