2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

mehi kepzes2018 kecskemetMinden épület egyedi, ezért nincsenek kőbe vésett megoldások. Helyette olyan készlettárat érdemes felsorakoztatni az új épületenergetikai előírások teljesítésére, mely az építész és gépész szakemberek kooperációján, együtt gondolkodásán keresztül vezet az optimális, energiahatékony épületekhez már a közeljövőben is. A Magyar Energiahatékonysági Intézet kibővített tematikájú országos képzéssorozatának első állomásán az épületenergetikai készlettár mellett még hasznos ismereteket kaptak a részvevők a lehetséges építésjogi és -etikai buktatókról és fogódzókról is.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a budapesti nyitórendezvény április 24-én. Fontos és igen időszerű témakört boncolgat a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) országos, ötállomásos képzéssorozata. A rendezvény fókuszában azok a lépcsőzetesen változó épületenergetikai előírások és azok teljesíthetősége állnak, melyek 2020. december 31-től új épületek esetén a közel nulla energetikai szinttel zárulnak. A kiemelt cél pedig az, hogy a hazai építész és gépész szakemberek gyakorlati segítséget kapjanak a felkészülésben. A tapasztalat azt mutatja, hogy még nagy a bizonytalanság az épületek tervezéséért és kivitelezéséért felelős szakemberek között az energetikai előírások változásának alkalmazásában. Sőt, ez néha még a hatóságoknak is problémát okoz. Nagy szükség van tehát az elméleti tudnivalók gyakorlattá alakítására, melyre a MEHI szakmai partnerei már megvalósult, monitoring adatokkal is alátámasztott példákat tudnak bemutatni.

Az épületenergetika nagy tudású szakértői segítenek az európai szabályozás hazai környezetbe való illesztésére, prezentálnak alternatívákat, legyen szó épületburkolati elemekről vagy a kiszolgáló gépészeti rendszerekről. A színes tematika egyben arra is biztosíték, hogy pörgős, jól fókuszált előadások sora hangzik el, helyenként azért megtűzdelve konkrét műszaki számításokkal.

A MEHI minden olyan szakembernek és érintettnek ajánlja a rendezvényen való részvételt, akinek szívügye a minél jobb minőségű épületek megalkotása, vagy épp gyakorlati tippekre, ötletekre, javaslatokra van szüksége.

A képzéssorozatról bővebben:

A Magyar Energiahatékonysági Intézet országos képzéssorozata kibővített témakörrel folytatódik a tavalyi premier után. Az egynapos képzések során megvitatásra kerülnek a 7/2006. TNM rendelet előírásai, a költségoptimalizált és közel nulla energetikai szint elvárásai, és felállítanak energetikai alternatívákat is a tervezésre, kivitelezésre. A kivitelezők munkájának megkönnyítése érdekében foglalkoznak az építési törvény eddigi tapasztalataival, kitérve a tervezői-kivitelezői felelősség jogi szabályozására. Újdonság még, hogy a Könnyű Közmű Program gázkészülék-csere egyszerűsítése során változó szabályokat is nagyító alá teszik.

A Magyar Építész Kamara tagjai 2 kreditpontot kaphatnak a részvételért. A Magyar Mérnöki Kamara ajánlott képzési státuszt biztosított.

Az érdeklődőket mégnégy helyszínen és időpontban várják:

  • 2018. május 23. - Kecskemét
  • 2018. szeptember 25. - Debrecen
  • 2018. október 16. - Miskolc
  • 2018. november 20.  -Győr

 

Részletes programot, további információt a MEHI honlapon talál.

 

 

Forrás: MEHI

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web