2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

RT-Logo-250A február 27. - március 3. között megrendezett, a világ vezető redőny, ajtó/kapu és napvédelmi rendszerek szakkiállítására 41 országból érkezett 1027 kiállító (2015-ben 888) teljesen megtöltötte a 120.000 négyzetméteres kiállítási területet a Messe Stuttgart 10 csarnokában. A több mint 65.500 német és külföldi látogató örömmel fogadta az innovatív termékeket és szolgáltatásokat.

A sikerhez hozzájárultak a kísérőprogramok is. A vásár az első nap előestéjén indult a jól ismert R + T Innovációs Díj kiosztásával. A Fiatal Tehetségek kiállítását, az R + S Update-et, az Ajtók/kapuk Fórumot, az ift különleges show-ját és az ES-SO Workshopot a partnerszövetségek támogatásával rendezték meg, és új programokkal egészítették ki, speciális célcsoportokra fókuszálva - mint például a Outdoor Ambiente Living kiállítás, az R + T Smart Home Fórum és az Automata Ajtók Második Nemzetközi Kongresszusa. "Az érdeklődők nagy száma egyértelműen megmutatja, hogy a kísérő programokkal a megfelelő helyen szólítottuk meg az iparágat." - mondta Ulrich Kromer von Baerle, a Messe Stuttgart elnöke.

Pozitív visszajelzés mindenütt

Mindent egybevéve, az R + T 2018 teljes siker volt az elejétől a végéig. "Mosolygó arcokat láttunk a kiállítás minden napján" - mondta örömmel Sebastian Schmid, a technológiai vásárok részleg igazgatója. "És ez mind a kiállítókra, mind a látogatókra vonatkozik." A több mint 140 országból érkezett, több mint 65.500 látogatóval túlszárnyalták a 2015-ös látogatószámot (2015: 59 057). 97 százalékuk megerősítette az R + T kiemelkedő fontosságát, és megmutatta a látogatók és a kiállítók közötti személyes kapcsolattartás szükségességét. A látogatók 60 százaléka külföldről érkezett, ami ékes bizonyíték arra, a szakvásár mennyire nemzetközivé vált. A látogatók minősége 2018-ban ugyanolyan magas szinten maradt, mint 2015-ben, tízből kilencen vettek részt a vásárlási és beszerzési döntésekben. A befektetési és/vagy vásárlási szándék növekedett: a döntéshozók több mint 80 százaléka határozott befektetési szándékkal rendelkezett.

RT 18 Facts figures

Összpontosítás a trendekre

A kiállítás ismét nemzetközi standardokat állított fel az épületautomatizálás, az energiahatékonyság, a biztonság és a kényelem területén. A redőnyök például dinamikusak, okosak és automatikusak - és gyorsabbak, mint valaha. "A világ legjobb kiállítói mutatták be az elkövetkező évek irányítási és ellenőrzési megoldásait" - tette hozzá Sebastian Schmid.
Bemutatták, hogy a redőnyök intelligens meghajtási megoldásokkal kombinálva, hatékonyan védhetik az épületeket a betolakodóktól, valamint hogy az energiahatékony design hogyan kombinálható a házak/lakások kényelmével.

"Az ajtók és a kapuk egyértelműen energiahatékonyabbak, biztonságosabbak és kényelmesebbek, mint valaha. A Stuttgartba látogatókat pedig különösen érdekelte a meghajtó rendszerek és a vezeték nélküli rendszerek kifinomult technológiája" - jelentette ki Sebastian Schmid. A trend itt olyan egyedi megoldások felé irányult, amelyek a biztonságot és a magas színvonalat képviselik. Az R + T 2018 számos különböző terméket és lehetséges alkalmazást mutatott az ajtók / kapuk szektorban, amelyek olyan kulcsfontosságú kérdésekre összpontosultak, mint a tűz- és füstvédelem, a biztonság, az energia és a fenntarthatóság.

A napvédő rendszerek területén az egyik figyelemre méltó trend a vonzó dizájn és az úttörő technológia kombinációja volt. A hangsúlyt itt is elsősorban az energiatakarékosságra helyezték függetlenül attól, hogy külső vagy belső napvédelemről volt szó - az iparág vezető vállalatai bemutatták, hogy ők hogyan közelítik meg a nagyobb termikus kényelmet és az energiahatékonyságot. A vásáron a legújabb megoldásokat mutatták be olyan témákban, mint az automatizálás, a homlokzat integrálása és a hálózatba szerveződő rendszerek.

Ízelítő a kiállításról képekben:

Jól fogadták az új koncepciót

A teljes csarnok koncepciót az új Paul Horn Csarnokkal (10. csarnok) és a Nyugati bejárat bővítésével optimalizálták. "Ez abban segített nekünk, hogy a lehető legjobb kiállítási elrendezést nyújtsuk az R + T számára, és lehetővé tette, hogy kifejezetten a kiállítóink és a látogatók igényeire összpontosítsunk" - jelentette ki Ulrich Kromer von Baerle. Az ajtó/kapu iparágnak saját bejárata volt az Alfred Kärcher (8. csarnok) és a Paul Horn Csarnoknál (10. csarnok), így azt még kompaktabbá tette. A 4-es és az Oskar Lapp Csarnokban (6. csarnok) a napvédő rendszerek jelentek meg. "Kiállítóink számára az új célcsoportok megszerzése fontos szerepet játszott ebben a tekintetben" - mondja Sebastian Schmid. Az Oskar Lapp csarnok (6. csarnok) a vendéglátás és a szállodai szektor találkozóhelyévé is vált. "Ezt a koncepciót azért találtuk ki, hogy a hagyományos R + T látogatók mellett mindazokat megcélozza, akik a vendéglátás területén döntéshozók, illetve a bővítésben/fejlesztésben érdekeltek" - mondta Sebastian Schmidt.

Túlszárnyalt várakozások

"A kiállítási terület megnövelésével és új célcsoportok bevonásával számítottunk a kiállítók és látogatók számának növekedésével, és nagy örömmel fogadtuk, amikor az eredmények meghaladták várakozásainkat" - mondja Ulrich Kromer von Baerle.

"Az R+T minden kétséget kizáróan megőrizte hírnevét, mint az iparág találkozási pontja és önmagában is innovációs platform" - vonta le Sebastian Schmid a végső következtetést.

 

A következő R+T szakvásárra 2021. február 23-27. között várják az érdeklődőket.

 

További információ: www.messe-stuttgart.de/r-t

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web