2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

MEHI-kepzes 180x180A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) kibővített tematikával folytatja idén országos képzéssorozatát, melynek célcsoportját azok a műszaki szakemberek képzik, akiknek szívügye a hatékonyság és az épületek kivitelezésének minősége.

A rendezvények fókuszában az a kérdés áll, hogy a megemelt energiahatékonysági követelményekre teherként vagy inkább lehetőségként tekintsünk-e. Vajon visszaszorulnak-e a beruházások a sztenderdek szigorodása miatt, vagy inkább ösztönzően hatnak az energiahatékonyabb épületek elterjedése felé.

A tapasztalat azt mutatja, hogy sok a bizonytalanság az épületek tervezéséért és kivitelezéséért felelős szakemberek között az energetikai előírások változásának alkalmazásában. Nagy szükség van az elméleti tudnivalók gyakorlattá alakítására, melyre a MEHI szakmai partnerei kiváló példákat tudnak bemutatni.

Különösen azoknak ajánljuk figyelmébe a rendezvénysorozatot, akiknek kevés ugyan az idejük, de egy napjuk van arra, hogy egy átfogó tematikájú szakmai nap keretében meghallgassák és megvitassák a legújabb műszaki, építészeti előírásokat és trendeket. A képzés akkreditációja folyamatban van, tavaly a Magyar Építész Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kaphattak a részvételért. A Magyar Mérnöki Kamara ajánlott képzési státuszt biztosított.

A képzéssorozat – a tavalyi tapasztalatok és részvevői visszacsatolás hatására - kibővített témakörrel folytatódik. Az egynapos képzések során megbeszéljük a 7/2006. TNM rendelet előírásait, a költségoptimalizált és közel nulla energetikai szint elvárásait, és felállítunk energetikai alternatívakat is a tervezésre, kivitelezésre.

Többek között azt is tisztázzuk, hogy a szabályozás fokozatosan lép hatályba: 2018. január 1-től a költségoptimalizált, 2021. január 1-től közel nulla energetikai szint követelményeit kell teljesíteni. Azonban amíg a költségoptimalizált szintnél az építési engedély benyújtásának (vagy hatósági bejelentés elindításának) a dátuma, addig a közel nulla energetikai szint esetén a használatba vétel időpontja számít.

Betekintünk megvalósult beruházások monitoring adataiba és beszélgetünk olyan beruházókkal, akik saját tapasztalataikat osztják meg megvalósult „közel nulla" épületek üzemeltetéséről is. A kivitelezők munkájának megkönnyítése érdekében foglalkozunk az építési törvény módosításaival és azok tapasztalataival, kitérve a tervezői-kivitelezői felelősség jogi szabályozására. Újdonság még, hogy a Könnyű Közmű Program gázkészülék-csere egyszerűsítése során változó szabályokat is nagyító alá tesszük.

Gyakorlati példákat hozunk a korszerű és elengedhetetlen épületburkolati megoldások alkalmazására, fókuszban azzal a kérdéssel, és hogyan felelhetünk meg a szigorodó hőtechnikai előírásoknak. Kiváló gépész szakemberek fognak segíteni eligazodni a fenntartható hűtési-fűtési és melegvíz rendszerek megtervezésében és kivitelezésében, mely az egészséges lakó- és munkakörnyezet egyik alapja.

Az előadók a műszaki tudományokban, energetikában és építési törvényben jártas hazai szakértők lesznek, akik nemcsak az elméleti tudást fogják a gyakorlattal ötvözni, de egyszerre lesz jelen az építészi és gépészeti szemlélet és a tervezői és kivitelezői gondolkodásmód. A napot olyan kiváló előadók fémjelzik, mint Dr. Zöld András, a Debreceni Egyetem professzora, vagy oktató kollégája, Dr. Kerekes Attila, és Dr. Jámbor Attila, az építési törvény nagytudású ismerője.

Az érdeklődőket öt helyszínen és időpontban várjuk:

  • 2018. április 24. - Budapest
  • 2018. május 23. - Kecskemét
  • 2018. szeptember 25. - Debrecen
  • 2018. október 16. - Miskolc
  • 2018. november 20. - Győr

 

Részvételi díj:

  • Korai jelentkezés (azaz rendezvény előtt 2 héttel bezárólag) esetén:4000 Ft + Áfa.
  • Rendezvény előtt 2 hetes időtávon belül: 5600 Ft + ÁFA.
  • Diákoknak: ingyenes

 

Részletes programot, további információt a MEHI honlapon talál.

 

 

Forrás: MEHI

 

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web