2019. február 22., péntek

 

 

rw80 symbol80th eps 1280x72080 év, 5 kontinens, 27 gyár, 10.500 munkatárs; 80 éves lett a dán származású ROCKWOOL Csoport. 1937. november 15-én készült el a világ első ROCKWOOL kőzetgyapot terméke Dániában, első, Hedehusenei gyárában, ami azóta is a cég központja.

A ROCKWOOL 80 évvel ezelőtt egy kis családi vállalkozásnak indult, H. J. Henriksen építész és V. Kähler tetőcserépgyártó ekkor alapították meg egy kis dán szigeten a céget. Mára a kőzetgyapot alapú termékek és rendszerek egyik vezető gyártó és globális szállítójává nőtte ki magát a vállalat, de az az elhatározás nem változott, hogy a bazaltkő természetes erejének átalakításával egy olyan szigetelőanyagot hozzanak létre, ami biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik az emberek életét.

A vállalatcsoport folyamatosan bővíti termékskáláját, szerte a világon 35 országban, 40 gyáregységben több mint 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, Európán kívül Észak-Amerikában, valamint Ázsiában – összesen több mint 100 országban – értékesíti termékeit.Kereskedelmi irodáival, forgalmazóival és üzleti partnereivel pedig szinte az egész világon jelen van.

1940-ben a második Világháború alatt nyersanyaghiány alakult ki, aminek megkerülésére a ROCKWOOL-ban új innovatív megoldásokat fejlesztettek ki. A termelés fenntartása érdekében olajjal helyettesítették a tőzeg briketteket, olaj helyett főzött tejet használtak víztaszításhoz, a kőzetgyapot szőnyegek varrásához pedig a gyapjú helyett papírcérnát alkalmaztak.

De nem csak a szükséghelyzetekben, hanem a mindennapokban is törekedtek az ásványgyapot technológia folyamatos optimalizálása. Az 1970-es években ez egy olyan rostanyag kifejlesztéséhez vezetett, ami helyettesíthette az azbesztet. Az 1974-ben bemutatott Spinrock Fibre radikális újítás volt, bemutatva, hogy az egészségesebb, fenntarthatóbb, környezetbarátabb termékek keresése mindig is része a cég életének.

A vasfüggöny lebontása után a cég megkezdte a terjeszkedést Kelet-Európa felé. Az első gyárat 1991-ben vásárolta az akkori NDK területén, Magyarországon pedig 1994 óta van jelen. Kezdetben a kőzetgyapot termékek magyarországi bevezetése, importja és forgalmazása volt a cél, azonban nem sokkal később a 17. ROCKWOOL gyár, a gógánfai gyár, megvásárlásával a közép-európai régió egyik legjelentősebb kőzetgyapot gyártójává is váltak. 2003-ban létrejött a tapolcai gyár, amivel kialakult a ROCKWOOL Hungary Kft. jelenlegi felépítése.

A bazaltkő átalakításával természetes alapanyagú termékeket állítnak elő, amivel hozzájárulnak mind közeli környezetünk, mind bolygónk egészséges, fenntartható fejlődéséhez. A Tapolcán, természetes magyar alapanyagból (helyben bányászott bazalt kő) készülő kőzetgyapot hőszigetelő anyagok az életciklus analízisük alapján 128-szor több energiát és 162-szer több CO2 megtakarítást eredményeznek, mint amennyit a gyártásuk, szállításuk, beépítésük során felhasználtak!

A 80. évfordulóra hét „értékben" foglalták össze a ROCKWOOL termékek előnyeit:

  1. tűzállóság – akár 1000 Celsius fok feletti hőnek is ellenáll
  2. hőszigetelő képesség – energiát takarít meg a belső terek optimális hőmérsékletének megtartásával
  3. hangszigetelő képesség – blokkolja és kiszűri a zajokat
  4. tartósság – 55 év használat után sem veszít a jó tulajdonságaiból
  5. esztétikum – széles körű alkalmazhatóság mindenféle formájú és anyagú épületeknél
  6. vízállóság – taszítja, lepergeti a vizet
  7. újrahasznosíthatóság – a termékek 100 százalékban újrahasznosíthatóak

Az évfordulót a vállalat munkatársai világszerte ünneplik, hozzájárulva a világméretű, mégis családias cégcsoport belső és külső tevékenységének fejlesztéséhez.

 

További információ: www.rockwool.hu

 

 

Forrás: VM.komm

 

 

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web