2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

EstiaAz előremutató, energiatakarékos és rendkívül megbízható rendszerek tervezésében és gyártásában széleskörű tapasztalatokat szerzett Toshiba bemutatja az 5-ös sorozatú Estia levegő-víz hőszivattyú megoldásokat.

A kategóriájában legmagasabb COP értékkel rendelkező ESTIA levegő-víz hőszivattyúk kétféle változatban érhetők el: 4-től 16 kW névleges teljesítményig szétválasztott, 16-tól 21 kW névleges teljesítményig monoblokk rendszerben. Az új ESTIA levegő-víz hőszivattyúk magas hatékonyságú és alacsony fenntartási költségű fűtési, hűtési és használati melegvíz termelési megoldásokat kínálnak meglévő és új lakóépületek vagy kisebb üzleti célú helyiségek számára.

Az ESTIA készülékek kiválthatják vagy kiegészítik a hagyományos gázkazánokat és minden, már meglévő fűtőtesttel is üzemelhetnek, hiszen akár 55°C hőmérsékletű fűtővíz előállítására is képesek. A legfontosabb, hogy a környezetbarát rendszer az energiatudatos vásárlók számára is megnyugtató megoldást jelent, ráadásul ezen kívül több európai támogatási forma elérhető hozzá.

15205 1 1280-0-0 Az új, továbbfejlesztett készülékcsalád az ESTIA ötödik sorozatát képviseli és egy 10 éves, sikeresen folytatott levegő-víz hőszivattyú fejlesztés eredménye. A Toshiba kettős forgódugattyús kompresszora és a hatékony, IPDU inverter vezérlése minden esetben kiváló hatékonyságú fűtést és hűtést eredményez, különösen a készülék részterhelése mellett, ami hosszútávú, megbízható működésben nyilvánul meg. Az új, kompakt 4,5 kW névleges teljesítményű ESTIA kültéri egység kiemelkedő teljesítményt nyújt a piacon elérhető egyéb
megoldásokhoz képest. Még rendkívül alacsony, külső, környezeti hőmérséklet mellett is kiváló teljesítmény érhető el.

A világszinten éllovas ESTIA osztott rendszerek A++ besorolású fűtési rendszereket nyújthatnak felhasználóik számára. A legmagasabb elérhető COP érték +7°C külső hőmérséklet mellett eléri a 4,90 értéket, -7°C hőmérsékleten pedig a 3,01-es COP érték igazi, kategóriájában vezető teljesítményt takar. A készülék egészen -25°C-ig képes fűtési üzemmódban működni, használati melegvizet pedig 40°C-tól 75°C vízhőmérsékletig képes előállítani.

estia-outdoor-unit-5kw-5-series-slantA részterhelésen mérhető hatásfok egészen 163%-ot is elérhet, ami jóval az Európai Bizottság által meghatározott mutatók felett van. Akár 8 összekötött egység csoportvezérlése is megoldható mester/szolga kiépítéssel.

Rugalmasság az ESTIA rendszerek fő erénye. A kül és beltéri egységből, használati melegvíz tartályból álló rendszer telepítése egyszerű, nem igényli a füstgázelvezetés és légbeszívás kiépítése során szükséges munkafolyamatokat. A kompakt kültéri egység a széleskörű csövezési lehetőségeknek köszönhetően tetszőlegesen elhelyezhető a fal külső felületén. A szétválasztott rendszer egyaránt alkalmas új rendszerek telepítésére vagy már meglévők kiegészítésére, helyettesítésére. Akár bivalens fűtési rendszer is kiépíthető segítségével, ahol a meglévő gázkazán mellé kerül az ESTIA készülék az energiahatékonyság javítása céljából.

Bármely hűtő vagy fűtőtest alkalmazható beleértve az alacsony hőmérsékletű radiátorokat, felületfűtéseket vagy fan-coil készülékeket. Az ESTIA rendszerek gond nélkül társíthatók termosztátokkal vagy akár okostelefonos, számítógépes megoldásokkal is.

estia-outdoor-unit-8-0kw-5-series-slantAz ESTIA beltéri egység nagy felületű és hatékonyságú hőcserélővel rendelkezik és tartalék elektromos fűtőpatron is található benne, amivel szélsőséges esetekben kiegészítheti a készülék fűtési teljesítményét. A fejlett vezérlésnek köszönhetően a beltéri egység a rozsdamentes acél, használati melegvíz tartályban található elektromos fűtőpatronnal együtt folyamatosan adott hőmérsékleten tartja a vizet, csökkentve ezáltal az üzemeltetési költségeket.

A készülékre helyezett megnyerő kialakítású, felhasználóbarát, nagyképernyős távvezérlővel heti időzítés is beállítható, naponta 10 beprogramozott művelet kezelésével egy-, vagy kétzónás fűtési rendszerhez, ezen felül a használati melegvíz hőmérsékletét is felügyeli. A távvezérlő fejlesztett programja összegyűjti és elemzi a különböző érzékelők értékeit, hogy mindig a legjobb energiahatékonysággal működjön. A tartályban található fűtőpatron segítségével az ESTIA készülék maximális teljesítményének kihasználásával a távvezérlőn egyetlen gombnyomással bekapcsolható a gyors használati melegvíz termelés üzemmód.

11-14-16kw-5-series-slantTovábbi komfort és energiatakarékos funkciók közé tartozik az éjszakai, csökkentett vízhőmérsékletű üzemmód vagy a csendes üzemmód, ami a kültéri egység zajának 7 decibeles csökkentését eredményezi az éjszakai órákban. Továbbá a készülék termikus fertőtlenítés üzemmódja lehetővé teszi, hogy a használati melegvíz hőmérsékletét a beprogramozott időpontban 75°C-ra emelje, így gátolva a legionella terjedését, a fagyvédelmi üzemmód pedig megakadályozza a fűtési rendszerben a fagyást, ha a külső hőmérséklet fagypont alá esik.

Nagyobb méretű vagy magasabb hőmérsékletű rendszerek esetén alkalmazható az A+ minősítéssel rendelkező ESTIA monoblokk rendszer, amely + 7 °C-os külső hőmérséklet mellett 4,10-es, -7 °C-os hőmérsékleten pedig 2,51-es COP-értékkel rendelkezik, ami szintén a legmagasabbnak számít a kategóriában. A készülék egészen -10 °C külső hőmérsékletig közvetlen 60°C-os melegvíz-előállításra alkalmas, a fűtésre pedig -20°C-ig jelent megoldást. A részterheléses hatékonysága akár a 144 %-ot is elérheti.

estia-remote-controller-5-seriesÖsszesen 4 készülék üzemeltethető mester/szolga rendszerben, az ESTIA monoblokk rendszerek képesek együttműködni a jelenleg használatos és elterjed épületfelügyeleti protokollokkal, a JBUS és MODBUS kapcsolatot gyárilag tartalmazza a készülék, míg kiegészítésként rendelhető hozzá BACnet vagy LONworks csatoló.

A „mindent egyben" megoldás során az összes hidraulikai részegység egy készüléken belül található, így csökkentve a telepítési időt akár új építésű vagy nagyobb rendszerekről van szó és mellé az ESTIA monoblokk rendszer további lehetőségek is kínál: a készülékek akár fordulatszám szabályozott vagy állandó fordulatú szivattyúval, maximális nyomáskülönbség 150 kPa, is rendelhetők, de szivattyú nélküli változat is elérhető, ha már rendelkezésre állnak a megfelelő berendezések.

hot-water-tankA telepítő továbbá megadhatja, hogy állandó fűtővíz hőmérsékletet tartson a készülék vagy használja az időjárás-követő szabályozást, ami a külső hőmérséklet alapján határozza meg az előremenő vízhőmérsékletet. Ez utóbbi üzemmód a Toshiba fejlett, vektoros inverter vezérlésén alapul, ami optimalizálja a rendszer energiafogyasztását. Ez különösen akkor hasznos, ha olyan rendszerekkel hasonlítjuk össze a fogyasztást, amelyek az év minden szakaszában a maximális, nem éppen takarékos, állandó hőmérsékletre melegítik fel a vizet.

A felhasználóbarát, egyszerű távvezérlő lehetővé teszi két zóna és a használati melegvíz termelés beállítását, mellette pedig időzítési lehetőségeket is kínál.

A kategóriájában legjobb energiafelhasználási tulajdonságokkal rendelkező 5-ös sorozatú ESTIA levegő-víz hőszivattyúk a legmodernebb megújuló energiás technológiákat képviselik. Az automatikus üzemelés és különösen a zöld energiára vonatkozó európai támogatások révén a berendezésekkel jelentős energiamegtakarítás érhető el a háztulajdonosok, közösségek és vállalkozások számára.

 

További kérdés esetén forduljon a magyarországi Toshiba forgalmazókhoz.

 

 

Forrás: MEPAX

 

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web