•  

 

   
 2018. március 25., vasárnap

 

 • Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetége (ÉVOSZ) vezette konzorcium „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban" címmel rendezvény- és képzéssorozatot valósít meg a munkavédelmi feladatellátás szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében. A konzorcium tagja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, És Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége is. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 77,56 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

  Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége vezette konzorcium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által kiírt GINOP-5.3.4-16-2016 pályázatán 77,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az építőipari ágazatban megvalósuló munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére. A konzorcium további tagjai a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, És Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége.

  A projekt célja az építőiparban tevékenykedő vállalkozások körében megvalósuló ismeretátadás munkahelyi egészségmegőrzés és biztonság fejlesztése témakörben. A fejlesztés eredményeként az ágazatban foglalkoztatottak körében a jövőben jobban érvényesülhetnek a megfelelő munkakörülmények, csökkenhetnek a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok, mely a munkahely minőségének és a munkavállalók teljesítményének javulásához vezet.

  A projekt alapvető tevékenysége a megfogalmazott céljaival összefüggésben: a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésének elősegítése, javítása érdekében tájékoztató rendezvények megszervezése és lebonyolítása, az ehhez kapcsolódó tájékoztató kiadványok eljuttatása a munkáltatókhoz és munkavállalókhoz, valamint munkavédelmi koordinátor képzés biztosítása az építőiparban foglalkoztatók és foglalkoztatottak részére. A projekt során „A demográfiai változások hatása a munkavédelemre: idősödő munkavállalók, illetve társadalom, a munkaképesség megtartása" témakörben kutatás készül, melynek célja az építőiparban a demográfiai hatások vizsgálata a munkavédelemre. A projektmegvalósítás során a konzorcium szakértők folyamatos rendelkezésre állását biztosítja: a munkáltatók és a munkavállalók elektronikus úton, on-line fordulhatnak a szakértőkhöz.

  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 77,56 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével 2017. szeptember 1. és 2019. február 28. között.

   

   

  Forrás: ÉVOSZ

   

   

  Eseménynaptár

  Március 2018
  H K Sz Cs P Szo V
  26 27 28 1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 31 1

  Keresés

  kepzes 180x240

  MEHI-kepzes 180x180

  Banner-MAPASZ-120x240

  Partnereink

  EVOSZ-logo

  measzlogo fb

   

   

   

   

  proidea-logo-fb

  VarepitoPalyazat logo-web

   

   

  bme logo-kicsi

   

  Ybl-logo-kicsi

    mapasz-logo-web

   

  zeosz-logo-webebsz logo 2

   

   

   HuGBC LOGO kicsi

   

  TEGY-web

   Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

   Hazicincer logo

      Kivet-logo-web

   

   

   

   

  Construmalogo-web

    emsz-logo-web180

  mti hirfelhasznalo

   

  dimag logofinal-web

   
   
   observer logo-web