2018. június 19., kedd

logo2017. november 30-án és december 1-jén XXII. alkalommal rendezik meg a Magyar Épületgépészek Napját, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Budapesti Műszaki Egyetem ad otthont. A szervezők számára kiemelten fontos a hagyományok tisztelete és a folyamatos megújulás, egyúttal a rendezvény szakmai hátterének folyamatos bővítése. Ennek jegyében a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség, a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék, a Magyar Mérnöki Kamara mellett idén a szervezési munkába bekapcsolódott a Magyar Épületgépészek Szövetsége is.

A rendezvény amellett, hogy az épületgépész szakma egyik kiemelt eseménye, fórumot teremt egyéb kapcsolódó szakterületek képviselővel és az ipari partnerekkel történő találkozásra, ezzel is segítve a területek közötti kommunikációt, a jövőbeni együttműködést. A rendezvény helyszínei:BME K, D és R épületek, a kapcsolódó laboratóriumokkal és szabad területekkel.

1. nap Épületgépészeti Oktatás Napja

Az első nap az oktatás napja, több szekcióval. Ennek keretében diplomaterv előadások, tervpályázati előadások, nemzetközi PhD előadások, valamint cégek szakmai előadásai látogathatók.

2. nap MMK mérnöktovábbképzés

A második nap szakmai előadásainak fő témája a komfort tervezhetősége, a differenciált komfort megvalósítása. A szakmai igényességet szolgálja, hogy a szakmai nap programja az akkreditált MMK mérnöktovábbképzés része.

A kísérő rendezvények további érdekes témákat kínálnak:

  • A szakemberképzés hatékonyságának növelése a munkaerőhiány csökkentésére
  • Javulnak a megújuló energiafajták alkalmazási feltételei, tisztulhat a környezetünk. A napenergia hasznosítás helyzete és a továbblépés feladatai.
  • Paks 1 erőmű üzemidő meghosszabbítási feltételeinek épületgépészeti vonatkozásai. Épületgépészeti feladatok a Paks 2 erőmű létesítése során és tennivalói.

Az Év Épületgépésze

A szakmai szervezetek a "Magyar Épületgépészek Napja 2017" rendezvényhez kapcsolódva idén is díjazni kívánja a szakma szereplőit kiemelkedő tevékenységük elismeréseként.

A díjak az alábbi kategóriákban kerülnek kiosztásra:

  1. Az Év Épületgépész Tervezője
  2. Az Év Épületgépész Oktatója
  3. Az Év Épületgépész Mérnöke
  4. Az Év Épületgépész Kivitelezője
  5. Az Év Épületgépész Márkaképviselője

A jelöléseket a rendezvény honlapján illetve a letölthető jelölőlappal lehet leadni.

Mindkét nap zenés programmal zárul, csütörtökön az Épületgépész All Star zenekar ad koncertet a BME ÉPGET tanszék Stokes laboratóriumában, a pénteki nap a hagyományoknak megfelelően épületgépész bállal zárul az Intercontinental Szállodában.

 

További részletek megtalálhatók a rendezvény honlapján: www.talalkozzunk.hu

 

 

 

 

Eseménynaptár

Június 2018
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Keresés

kepzes 180x240

MEHI-kepzes 180x180

Banner-MAPASZ-120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

 

 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web