2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

NAGYDIJ MAGYAR wÖsszesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a 20. Magyar Termék Nagydíj Védjegy kitüntetést, a tanúsított minőség „útlevelét" a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében szeptember 5-én. A díjakat átadta: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A jubileum évében az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt. Az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozásúak; művészek, szolgáltatók. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál pedig a digitalizáció és az informatika játszott kiemelten fontos szerepet.

Az idén húsz éves Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Nádudvari Élelmiszer Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. írta ki és valósította meg, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Az immár húsz esztendős minősítési rendszer kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A hagyományokhoz híven, valamennyi határon túli és az anyaországi díjazott ünnepélyes keretek között az Országház Felsőházi termében vehette át a tanúsított minőség „útlevelét" szeptember 5-én.

MTN-dijatado-2017A jubileumi ünnepségen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. A kormány nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszélt. Dr. Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos a Digitális Jólét programot, Dr. Luszcz Viktor a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal elnöke pedig a szellemi tulajdon védelmének fontosságát ismertette.

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati iroda ügyvezető igazgatója a Kiírók Tanácsa nevében az Országházban elmondott értékelő beszédében úgy fogalmazott: „Két évtized távlatában büszkén mondhatjuk el, hogy a díjat nyert pályázók szinte kivétel nélkül olyan alapelvek mentén tevékenykednek, melyek nem csak a hosszú távú sikeres működés előfeltételei, hanem annak állandó minőségéről és fenntarthatóságáról is gondoskodnak. Megfigyelhető a klímabarát és az energiahatékony megoldásokra való törekvés, illetve azok felértékelődése, melyek hosszútávon fenntartható fejlődést, magas életminőséget, reális nemzetgazdasági szintű megtakarítást eredményeznek. Több olyan világszínvonalú pályázat érkezett, amelyek egészen biztosan részesei lesznek hazánk jövőbeni gazdasági sikereinek. A Kárpát-medencében is szép számmal tevékenykednek olyan cégek, amelyek méltán pályázhatnak a Magyar Termék Nagydíj minőség tanúsító védjegy használati jogának elnyerésére, ezért örömteli számunkra, hogy a külhoni vállalkozásokat is díjazhattunk. A pályázat első meghirdetése óta így több mint ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát. A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 673-ra emelkedett."

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat 1998-as indulása óta évről évre bővült a pályázati lehetőségek száma. Ebben az évben már 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások különböző termékeket, hogy a magas színvonalat, a biztonságot jelentő védjegyet elnyerjék. A gyártók, szolgáltatók változatos termékskálákban bizonyították kiválóságukat, az elmúlt esztendőhöz képest több mint 10%-kal bővült a díjazott témakörök skálája.

2017-ben a kitüntetettek 61%-a az első megmérettetésen nyerte el a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, ők ebben az évben pályáztak először. Az új pályázók között megjelentek, a szellemi szabad foglalkozásúak, a művészek, szolgáltatók. A díjazottak 39%-ának különböző termékein és szolgáltatásain már látható a Magyar Termék Nagydíj minősítő védjegy. A nyertesek 40,6%-a budapesti, 50,1%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik az ország 16 megyéjéből. Tavaly vált lehetővé először, hogy külhoni vállalkozások is megméressék magukat, az idei esztendőben már a díjazottak 9,3%-a határainkon túlról érkezett. A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 673-ra emelkedett. A pályázat első meghirdetése óta több mint ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát.

2017-ben is indulhattak olyan főcsoportokban a cégek, ahol kiemelt fontossággal bír az energiahatékonyság, mint például a különböző építőiparhoz kapcsolható pályázati lehetőségek. Módjuk nyílt a lokális értékeket, hagyományokat, kultúrát bemutató pályázóknak, vagy múzeumi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak is megmérettetni magukat.

A díjazott pályázatok köre jól mutatja a fogyasztói, illetve a keresleti-kínálati trendek, igények változásait. A pályázatokat vizsgálva megállapítható, hogy a pályázati főcsoportok közötti éles határvonal kezd elmosódni, egyre több pályázat épül a digitalizációra, megfigyelhető ez olyan klasszikus csoportnál is, mint az élelmiszerek. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál kiemelten fontos szerepet játszik az informatika. A „Kulturális rendezvények" témakörben a zsűrit is meglepő magas színvonalon érkeztek a pályázatok bemutatva azt a kincset, amely határainkat messze túlszárnyalva tanúsítja a magyar kultúra magas színvonalát. Az ez évi felhívásban újonnan meghirdetett a múzeumi programok és szolgáltatások területéről is érkeztek győztes pályázatok.

Az esemény során - az alapítók és a Kiírók Tanácsának tagjai által - külön elismerésekben is részesültek kiemelkedő pályázatok. A Magyar Termék Nagydíj Pályázatért Emlékérem arany fokozata kitüntetésben Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke részesült. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű díjátMészáros Antal a CSOMIÉP Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Életmű DíjatDr. Silling István nyugalmazott egyetemi tanár vehette át. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíjat a DENT-ART-TECHNIK Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer Életmű Díjat Mészáros Antal a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. vezetője, a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat a LAFARGE Cement Magyarország Kft. kapta. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat a PROLAN Irányítástechnikai Zrt. Komplex Vasúti Forgalom és Üzemirányító Központ pályázata, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíjat a KLUB REKREÁCIÓ Kft. ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS pályázata érdemelte ki. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjat az MTVA Hírműsorai alkotógárdája, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága Gazdasági szerkesztőség nyerte el. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjakat: a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, Csemadok és Petri Zalán Endre a Petry Retail Kft. és Primacom Kft. cégalapító tulajdonosa kapta.

A díjazott pályázatok köre jól mutatja a fogyasztói, illetve a keresleti-kínálati trendek, igények változásait. A pályázatokat vizsgálva megállapítható, hogy a pályázati főcsoportok közötti éles határvonal kezd elmosódni, egyre több pályázat épül a digitalizációra, megfigyelhető ez olyan klasszikus csoportnál is, mint az élelmiszerek. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál kiemelten fontos szerepet játszik az informatika. A „Kulturális rendezvények" témakörben a zsűrit is meglepő magas színvonalon érkeztek a pályázatok bemutatva azt a kincset, amely határainkat messze túlszárnyalva tanúsítja a magyar kultúra magas színvonalát. Az ez évi felhívásban újonnan meghirdetett a múzeumi programok és szolgáltatások területéről is érkeztek győztes pályázatok.

 

Építőipari kitüntetettek

  • AEROPRODUKT Zrt. - BRK-J/EI90/G/M/HOT – Többleveles füstgázvezérlő zsalu
  • Bakonyerdő Zrt. BEFAG Parkettagyár - BEFAG készparketta natúr készolajos termékcsalád (Színtelen, a fa természetes színének megőrzésére; Fehér-olajos; Bone-white; Hazel; Maronne)
  • ConSteel Solutions Kft. - ConSteel 11 acélszerkezet tervező szoftvercsomag
  • CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. - Vasbeton szádcölöp elemcsalád (SZC-700, SZC-500, SZC-400, SZC-600-V, SZC-500-V, SZC-400-V)
  • LAFARGE Cement Magyarország Kft. - Különféle cementek, portlandcementek (CEM I 42,5 R Fekete rapid, CEM I 42,5 N fekete); Kohósalak-portlandcementek (CEM II/A-S 42,5 R Szürke rapid, CEM II/B-S 42,5 N Kék/Klasik (export)); Kompozit-portlandcement (CEM II/B-M (S-LL) 32,5 R Classic/Standard (export)); Mérsékelten szulfátálló kohósalakcement (CEM III/A 32,5 R-MSR Piros Rapid); Szulfátálló kohósalakcement (CEM III/B 32,5 N-LH/SR lila)
  • MARSHALL Ablakgyár Kft. - MARSHALL M-9000 bejárati ajtó
  • Murexin Kft. - Lewell aljzatkiegyenlítő termékcsalád (ST 330 Standard, ST 215 Standard, SP 220 Speciál, PR 110 Profi, PR 330 Profi, NA 320 Kültéri)
  • PROLAN Irányítástechnikai Zrt. - ECLIPSE Control intelligens közvilágítás menedzsment rendszer
  • Rolla Invest Zrt. - ROLLA T-elemes üveghomlokzat
  • VARIQ Bau Kft. - „VARIQ" építkezés nélküli használatra kész moduláris épületek

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

További információ: www.termeknagydij.hu

 

 

Forrás: Industorg Védjegyiroda Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web