2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Pesti-Haz-Atrium2-udvar-wDigitálisan kulcsrakész. Leginkább így jellemezhetnénk a Budapest 13. kerületében épülő Pesti Ház Átrium2 társasházat. Az innovatív beruházás a napjainkra kialakult 21. századi életvitel elvárásait, valamint a közeljövő technológiai igényeit elégít ki egyedi építészeti megoldásokkal.

Előrelátó módon a fejlesztő számos olyan, ebben a fázisban még könnyen beépíthető műszaki megoldást tervezett az épületbe, amelyre 5-10 év múlva várhatóan nagyon erős igény jelentkezik majd, utólagos beépítése viszont szinte lehetetlen. Innovatív szemléletük talán leginkább az általuk használt „digitálisan kulcsrakész lakások" fogalmában tükröződik.

Pesti-Haz-atrium2 tetoterasz rooftop-wTalán a legfontosabb, világszinten is előremutató fejlesztésük, hogy a teremgarázsban minden parkolóhelyhez elektromos autó töltési lehetőség, autótöltő állomás épül, egyéni mérési lehetőséggel. De ugyanígy jelzi a mai műszaki eszközök fejlődési irányának felismerését, hogy a lakásokban távolról is leolvasható mérőórákat helyeztek el. A tervezéskor az olyan apróságokra is figyeltek, hogy a teremgarázsban is legyen térerő, vagy ingyenes, biztonságos wifi a közösségi tereken, a lobbyban és például a tetőteraszon.

Ezek a fontos kis részletek tesznek egy ingatlant hosszút távon modernné. Az előrelátás már csak ezért is kifizetődő, mert az utólagos beépítés jelentős költséggel jár és szinte lehetetlen megvalósítani" – mondta Dr. Kerényi Gyula a beruházó Pesti Házak Zrt. vezérigazgatója, ingatlanfejlesztő.

Hozzátette: nem maguktól „találták ki" ezeket a megoldásokat. Folyamatosan felmérik a piac igényeit és elvárásait, a hazai és nemzetközi trendeket, majd a gondosan kiválasztott tervezők segítségével igyekeznek teljes körűen megfelelni ezeknek.

A „Kassák negyed"

Pesti-Haz-Atrium2-interior2-wAz Pesti Ház Átrium2 projekt egy közel teljes tömb megújításának második szakasza, melynek keretében 186 lakás készül el 2019. nyarára. A beruházás a belváros peremén a 13. kerületben, a Kassák tér köré épül. A környék az elmúlt tíz évben hatalmas ütemben fejlődött, mára pedig egy olyan rendezett, szellős városszövet alakult itt ki, ami kuriózum Budapest belső kerületeiben.

Az újraalkotott lakótömb sajátosan elegyíti a lakóparkok és a hagyományos belső udvaros budapesti bérházépítkezés ismert jellemzőit. A társasházak egy nagyméretű belső udvart zárnak körül, az épületeken belül ugyanakkor az általános, középtengelyes folyosórendszert a földszinttől a zárófödémig áttört átriummal bővítették. Ezzel a megoldással nem csupán természetes fényt juttattak az épület belsejébe – ami szintén nagyon fontos szempont –, hanem sikerült a lobbiban olyan térélményt is létrehozni ezzel, amely leginkább egy szálloda eleganciájára emlékeztet.

Dinamika és illeszkedés

Pesti-Haz-atrium2-atrium-wAz Pesti Ház Átrium2 homlokzatának formálásánál elsődleges szempont volt, hogy illeszkedjen a környezetébe, a fehérre festett vasbeton födémek horizontális hangsúlyt adnak az épületnek, míg a homlokzat síkjából visszahúzott erkélyek némi dinamikát visznek a homogén szerkesztésbe – s ezt tovább erősíti az erkélyek üvegkorlátja is.

A belső udvar zöld növényzetét felfuttatják az udvari homlokzaton, ezzel egyszerre teszik otthonosabbá a teret és lágyítják az épület feszes szerkesztésmódját is; a zárófödémen elhelyezett félintenzív zöldtető, közösségi kertként funkcionálva elvonulásra vagy baráti összejövetelek megtartására ad majd lehetőséget.

Átgondolt belső terek

Pesti-Haz-atrium2 interior-wA lakások és a ház alap enteriőrjét Szeredy Dorottya belsőépítész alkotta. E döntés nem csupán gesztusértékű, gyakorlati haszonnal is jár: a leendő lakók olyan lakásba költözhetnek, amely valóban az ő igényeit és szükségleteit elégíti ki. Az épület kényelmét emellett fokozza a 24 órás portaszolgálat, melynek kialakításánál kiemelt figyelmet szenteltek az esztétikus megjelenésre, hiszen ezzel a helyiséggel találkozik elsőként az ide érkező.

Az előrelátás és értékállóság az anyagválasztásban is megnyilvánul: az időtállóság jegyében fa nyílászárókat és üveg korlátot álmodtak meg a külső homlokzatra, ami nagyot dob a ház külső megjelenésén.

Digitális trend

„Úgy gondolom, hogy a digitálisan kulcsrakész szemlélet gyorsan általánossá válik. Az olyan, ma még innovatívnak számító megoldások, mint az online mérőóra leolvasás, vagy éppen az elektromos autótöltési lehetőség pár éven belül olyan hétköznapi lesz, mint a kapucsengő" – adott hangot véleményének Kerényi Gyula.

 

 

Forrás: Hírnévügynökség

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web