2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Corvin4 1-wA Corvin Sétány 2006 óta a fővárosi területfejlesztés egyik legnagyobb projektje, ahol a negyedik tömbnél kívül és belül Siniat gipszkarton termékeket használt a kivitelező.

A Práter utca és környéke Józsefváros leglerobbantabb területe volt, 2006 óta viszont 22 hektáros területen irodák, társasházak, modern közterek nőttek ki a földből, életre keltve a kerületet. A terület rehabilitációja látványos, vonzó életteret biztosító új városrészt teremtett az omladozó homlokzatú önkormányzati lakások helyére, az ingatlanpiac pedig újra fellendült.

 

ACorvin4 4-w Corvin sétány legújabb épülettömbje 2017. év elején került átadásra. Ezen az építkezésen dolgozott alvállalkozóként a HT Construct Kft. Ők korábban olyan nagy projektek kivitelezésén vettek részt, mint a debreceni Kenézy Gyula kórház Nőgyógyászata vagy a nyíregyházi Continental Aréna felújítása, ahol szintén többféle Siniat szárazépítési rendszert használtak.

A Continental Aréna esetében, mivel egy nagy sportobjektumról van szó, az egyes szerkezeteknek fokozott műszaki követelményeknek kellett megfelelniük. Itt összesen 3500m2 falszerkezeten végeztek beltéri gipszkarton munkákat vagy helyeztek el NIDA Aku akusztikus álmennyezeti betételemeket. Ennél a nyíregyházi projektnél azért a Siniat termékeket választották a piacon fellelhető kazettás gipszkarton lapok közül, mert a magas hangelnyelő képességen túl UV védelemmel ellátottak és szabálytalan kerek perforációjukkal látványos felületek képzésére alkalmasak.

Corvin4 3-wA Siniat új márkaként jelent meg a piacon és olyan rendszert kínált, ami kedvező ár mellett megfelelő műszaki héttérrel rendelkezik. Fontos volt továbbá a magyar kereskedelmi csapat által a kivitelezés során nyújtott műszaki támogatás." – beszélt az elmúlt években a Siniat termékekkel szerzett tapasztalatáról Hösch Tibor ügyvezető. A Corvin sétány építkezésén a „szokásos" beltéri szárazépítési rendszereken túl (por termékek, gipszkarton lemezek és profilok) a Siniat kínálatában szereplő NIDA Hidro lemezeket is használták az összesen 1400 négyzetméternyi falfelületen. A Hidro gipszkarton lapok üvegszál alapú bevonata vízállóvá teszi azokat, így kiválóan használhatóak voltak a kültéri dobozok burkolására az ereszek alatt. Egyedi kialakítású magja csökkenti a víz felszívódását, kiküszöböli a penészképződést és növeli a tűzállóságot. Ennek az épületnek a kivitelezése már befejeződött, a műszaki átadás megtörtént és a HT Construct Kft. szakembergárdája most a nagytarcsai ipari parkban bérlemény elválasztó tűzgátló falat épít 6000 négyzetméteren Siniat NIDA tűzgátló lapok felhasználásával.

Már itthon is megtalálható a komplett NIDA szárazépítési rendszer: gipszkarton lapok, fémprofilok, rögzítő elemek, fali­ és mennyezet tartozékok, ragasztó- és glettelő gipszek. 2012-ben került bevezetésre a szárazépítési rendszerek piacán új szereplőként a Siniat, de mégsem új gyártó, mert az Etex csoport felvásárolta a Lafarge szárazépítési üzletágát, és annak évtizedes szaktudására alapozza termékei magas minőségét. 

 

További információ: www.siniat.hu

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web