2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Már van versenyképes alternatíva a lemezfedésre 12⁰ alatt

Bramac 7fok kicsi-wEgyre keresettebbek a kortárs építészeti formanyelvhez illeszkedő alacsony dőlésszögű tetőmegoldások. Korábban a 12 fokos vagy annál alacsonyabb dőlésszögű tetők esetében a fémlemezfedés volt az elsődleges megoldás, ma viszont már egy innovációnak köszönhetően a betocserép is alternatíva lehet.

A betoncserepek legújabb generációja a lemezfedés alternatívája

A kortárs építészeti trendekhez igazodva egyre laposabb lett a tetők hajlásszöge az elmúlt 3-4 évben. Egyre keresettebbek lettek a sík, egyenes vonalú felületek és fedőanyagok. 12 fok alatt eddig nem volt valódi választási lehetőség a tető fedésére.

A 2016-os Construma kiállításon bemutatott, és díjjal is jutalmazott 7 fokos intelligens tetőrendszer kifejezetten az építészeti trendeket követve az alacsonyabb tetőhajlásszögre tervezték. A betoncseréppel megvalósított, kizárólag a Bramac kínálatában elérhető 7 fokos tetőrendszer 50%-os költségmegtakarítást jelenthet más fedéshez képest az anyagköltséggel, tetőtartozékokkal és munkadíjjal is számolva." – fogalmazott Viniczai Róbert építész, a Bramac alkalmazástechnikai vezetője.

Tetődőlésszög kontra vízzáróság

Minél laposabb egy tető hajlásszöge, annál fokozottabb vízterhet jelent a fedés számára. A fémfedés korcolással vagy tömített korcolással készül, alá pedig alátétlemezt, szellőző alátétszőnyeget helyeznek, hogy a külső és belső nedvességgel szemben is ellenálló legyen.

7 fokos tetőrendszer egy építész szemével: Videóinterjú egy Bramac tető tulajdonosával.

A Bramac által használt 7 fokos intelligens tetőrendszernél egy úgynevezett esőlabirintust alakítottak ki a cserépen, ami 99%-ban százalékban önmagában megakadályozza a nedvesség bejutását, emellett természetesen itt is alkalmaznak vízhatlan alátéthéjazatot, ezért teljes deszkázat kialakítására van szükség a tetőfólia alatt a tökéletes vízzáróság érdekében.

Minőségi, környezettudatos és esztétikus megoldás 12⁰ alatt

A 7 fokos intelligens tetőrendszer kialakítása letisztult és stílusos, emellett hordozza a beton cserépfedés minden egyéb előnyét is: tartós, méret- és színtartó. A Bramac betoncserép 500 fagyás-olvadás ciklusra tesztelt, és akár 7 decibellel jobban csillapítják a zajt más tetőfedőanyagokhoz képest. A nádat és a fazsindelyt leszámítva a beton tetőfedőanyagnak a legkisebb az ökológiai lábnyoma, tehát a legkevesebb környezeti szennyeződés szabadul fel az előállítása, élettartama illetve a megsemmisítése során. A betoncserepek gyártása energiahatékonyabb és 50%-kal kevesebb CO2 kibocsátással jár, mint más fedőanyagoké, mivel az összetevő alapanyagok közül kizárólag a cement előállítása történik magas hőfokon (~20%-os részarány).

 

További információ: www.bramac.hu

 

 

Forrás: COMLAB

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web