2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

31097645291 0a1056d77a k-wAz LG Electronics (LG) Magyarországon is bemutatta változó hűtőközeg-áramú (VRF — Variable Refrigerant Flow) megoldásának legújabb generációját, a Multi V 5-öt. A vállalat nagy sikerű Multi V termékeinek legmodernebb képviselőjét olyan, még áramvonalasabb funkcionalitás jellemzi, amely egyszerre optimalizálja az energiahatékonyságot és maximalizálja a felhasználói komfortot.

A Multi V 5 különleges új funkciója az a kettős érzékelő (Dual Sensing Control), amely a külső és a belső hőmérséklet mellett a páratartalmat is folyamatosan monitorozza, így hatékonyan képes irányítani a hűtési, illetve fűtési folyamatot. A nagy kapacitású kültéri egységnek és az azt meghajtó, 5. generációs inverter kompresszornak köszönhetően a Multi V 5 valóban erőteljes hűtési és fűtési megoldást jelent. A készülék akár 48 C fokos hőségben is képes 100 százalékos hűtési működést produkálni, és egészen -25 C fokos külső hőmérsékletig tud fűteni.

Rendkívül büszkék vagyunk új, rendszerszintű légkondicionálási megoldásunkra, a Multi V 5-re" — mondta Hun Oh, az LG Electronics Magyar Kft. klímaberendezésekkel foglalkozó üzletágának vezetője. „Miután ez immár VRF-rendszerünk ötödik generációja, számos olyan innovatív technológiát tartalmaz, amelynek révén páratlan energiahatékonyságot és komfortot kínál a vevőinknek. Az iparág vezető termékének számító megoldásunk az üzemeltetés során jelentős költségcsökkentést és fokozott kényelmet nyújt az LG ügyfelei számára világszerte, így a fejlett klímaszabályozási technológia mind elérhetőbbé válik."

31097399161 9c93d5a7cf z-wKettős hő- és páratartalom-érzékelő

A Multi V 5 egyik legmeggyőzőbb funkciójának a Dual Sensing Control számít: e kettős érzékelő révén a légkondicionáló egység képes részletekbe menően kiértékelni a klímajellemzőket. Ez azt jelenti, hogy ellentétben a hagyományos légkondicionálókkal, amelyek csupán a hőmérséklet változását érzékelik, a Multi V 5 méri a kül- és beltéri hőmérséklet mellett a páratartalmat is. Ez olyan működést tesz lehetővé, amely optimális energiahatékonyságot és maximális beltéri komfortot eredményez. A készülék egyik hatékony rendszere, a Smart Load Control képes arra, hogy kontrollálja a kültéri egységben keringő hűtőközeg nyomásviszonyait és hőmérsékletét, amivel — a páratartalomtól függően — 15-31% energiahatékonyság-növekedés érhető el. A tipikus VRF-rendszerek általában jelentős ingadozással működve tartják a beállított beltéri hőmérsékletet, ami energiapazarló üzemet jelent. A Multi V 5 kettős érzékelőjének Comfort Cooling funkciója a kívánt hőmérséklet és páratartalom mellett üzemelteti a készüléket, ami maximalizálja a felhasználói kényelmet.

Inverter kompresszor

A Multi V 5 kültéri egység szívét jelentő inverter kompresszort páratlan hatékonyság, megbízhatóság és tartósság jellemzi. Az előző modell 15-150 Hz-es üzemi tartományát tovább javították, így még szélesebb tartományban, 10-165 Hz között működik. E szélesebb üzemi tartománynak köszönhetően javult a részterheléses üzem energiahatékonysága, illetve a készülék gyorsabban képes elérni a kívánt hőmérsékletet. Az inverter kompresszor mindemellett különleges csapágytechnológiával rendelkezik: a repülőgépek hajtóműveiben is használatos PEEK (poliéter-éter-keton) bevonat révén a készülék hosszú időn át képes olaj nélkül is üzemelni. A Multi V 5 okos olajkezelő rendszere (Smart Oil Management) szenzorokkal valós időben ellenőrzi a kompresszor olajszintjét, minimálisra csökkentve ezzel a nemkívánatos olajvisszanyerési üzemmód idejét.

31097701361 57abe615a4 k-wNagyteljesítményű kültéri egység

A Multi V 5 kültéri egysége akár 26 lőerős (HP) berendezés is lehet, ami annak köszönhető, hogy a készüléket a nagy hatásfokú kompresszoron túl továbbfejlesztett, biomimetikus, azaz természet ihlette formájú ventilátorlapátokkal és négyoldalú hőcserélővel látták el. A Szöuli Nemzeti Egyetem mechanikai és repülőgépipari szakán elvégzett kutatások eredményét felhasználva a Multi V 5 tervezői a hosszúszárnyú, más néven púpos bálna uszonyának formájából merítettek inspirációt a ventilátorlapátok megformálásához. A ventilátor különleges, fejlett biomimetikus kialakítása ráadásul 10 százalékkal nagyobb légtérfogat-áramot is eredményezett, alacsonyabb zajszint mellett.

Még jobb korrózióvédelem

Az LG egyedi korrózióvédelmi rendszerét alkotó rendszer, az ún. Ocean Black Fin és a kétrétegű, kétoldalú bevonat, a Dual Protection révén a készülék még ellenállóbb a korrozív anyagokkal szemben, mint amilyenek az ipari szennyezőanyagok, a tengerparti telepítéseknél a só vagy — koptató hatása miatt — a homok. A hőcserélő különleges fekete bevonata megakadályozza, hogy felgyűljön a víz az egységben, így a minimálisra csökkenti a párásodás és deresedés veszélyét. Mindez a nagyobb tartósságot, a hosszabb élettartamot és az alacsonyabb fenntartási költségeket szolgálja, ami kivételes, hosszan tartó teljesítményt tesz lehetővé.

Folyamatos fűtés

A berendezés rész- és késleltetett leolvasztási funkciója — amely a Dual Sensing Control páratartalom-érzékelőjétől érkező jeleket használja fel — javítja a készülék folyamatos fűtési üzemmódjának időtartományát azáltal, hogy növeli a fűtési teljesítményt és javítja a beltéri komfortérzetet. A Multi V 5 folyamatos fűtési funkciója kisebb energiafogyasztást is jelent egyben, szemben a hagyományos VRF-ekkel, ahol energiapazarló módon hűtési üzembe szükséges állítani a berendezést a dérréteg eltávolítása végett, majd újra kell indítani a fűtést. A fejlesztésnek köszönhetően a berendezés napi fűtési üzemi ideje 11 százalékkal javult, 7 százalékos energiafogyasztás-csökkenés mellett.

Az LG legújabb VRF-megoldása, a Multi V 5 2017. január 1-től rendelhető a hazai forgalmazóknál.

 

 

További információ: www.lg.com

 

Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web