2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

valyogtegla patakko borito-webMednyánszky Miklós: Vályogtégla, patakkő, boronafal, nádtető

Mednyánszky Miklós új könyvét gyerekeknek írta a népi építészetről. Érthető, érdekes, tele színes gyerekrajzzal, amelyek magyarázzák a vályogfalak vagy téglafalak építését, az ácskötések fajtáit, a tetőfedés módjait.

 

Oldalszám 72 oldal
Méret
202x285
Illusztráció 100 színes rajz + 4 db A3-as színes kivágóív
Kötészet keménytáblás
Ár 3 900 Ft

Bemutatja a magyar falvak típusait és részletesen ismerteti a falusi udvar építményeit: lakóházat, istállót, ólat, csűrt, kukoricagórét stb. A könyv mellékletét képezi 4 db kivágómintalap, amelyekkel egy teljes parasztudvar makettje elkészíthető a részletes leírás alapján. Jó közös szórakozás gyereknek és szülőnek egyaránt.

 

További információ: www.terc.hu

 ____________________________________________________________________________

 

Bajza Epület-es-szerkezete-webBajza József: Épület és szerkezete

Bajza József könyve az építészet technikai alapjaival ismertet meg. A könyv megírására a szerző 40 éves felsőfokú oktatói tapasztalata késztette. A középiskolát végzett hallgatók csakúgy mint az általános köztudat számára az épület-szerkezettan teljesen ismeretlen terület, pedig a szerkezetismeret nélkül nem érthető a különböző korok építészete sem. Bármely szerkezettel kezdjük a bemutatkozást, az mindig azzal jár, hogy hivatkozni kell egy sereg másik szerkezettel való kapcsolatára, illetve a sokrétű felhasználhatóságára. Ez rengeteg új fogalom- és lexikális ismeretanyaggal való szembesülést jelent, ami viszont rövid időn belül olyan „őserdőt" képez, ahol szükségessé válik az eligazodást segítő ösvény kijelölése.

Oldalszám 108 oldal
Formátum A4
Kötészet kartonált, ragasztott
Ár 3 900 Ft
Egy ilyenfajta ismertetés az építészet iránt érdeklődők számára a figyelemfelkeltésen túl, a nagyvonalú áttekintésre is lehetőséget nyújthat. Minden bizonnyal használható kézikönyv lehet azok számára is, akik az építészet iránt csak periférikusan érdeklődnek: beruházók, menedzserek, építőmérnökök, épületgépészek, tűz- és katasztrófavédelmi szakemberek stb. Végül ajánlható a nagyközönség azon részének a számára is, akik az itt szereplő történelmi és fogalmi ismeretanyag révén kívánnak megismerkedni a kultúrtörténet egyik sok ezer éves speciális szakterületével.

 

További információ: www.terc.hu

 ___________________________________________________________________________

 

Budapest l-webArne Hübner-Johannes Schuler: Építészeti kalauz. Budapest

 

A szerzők tíz éve Budapesten élő német építészek, akik könyvet írtak a városról. A 250 épületet bemutató kötet 2012-ben jelent meg német nyelven Berlinben, a DOM publishers kiadónál. A könyv formátuma jól kezelhető, tartalma könnyen áttekinthető.

 

Oldalszám 360 oldal
Formátum 130×245 mm, gerinc 2 cm
Kötészet kartonált, cérnafűzött, behajtott füllel
Ár 6 800 Ft

Néhány bevezető tanulmány után a szép fotókkal illusztrált rövid épületbemutatások következnek városrészenként csokorba szedve: 200 az utolsó húsz évben épült kortárs épület, 50 pedig a szocializmus, a Bauhaus, és a szecesszió időszakából. Tartalmazza az összes olyan épületet, amire méltán büszkék lehetünk.

 

További információ: www.terc.hu

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web