2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

TARTALOMMagyar Építéstechnika 2012/4 borítója
  • A szakma hírei

JEGYZET

  • Csapda

FÓKUSZ

ÉPÜLETENERGETIKA

TŰZVÉDELEM

  • Tervezni csak pontosan és szépen érdemes!

50 ÉV ÉPÍTŐIPAR

ÚJDONSÁG

  • Egy különleges találmány

KIVÉT

  • Thermomaster hőszigetelés az energiamegtakarítás szolgálatában

KIVITELEZÉS

  • Kiváló homlokzatokat díjaztak
  • Élhető tetőterek
  • Cementgyári Strada
  • Burkoljunk okosan!

IRÁNYTŰ

  • Csak az összefogás vezethet előre

JÓTÁLLÁS

  • Meddig élhetünk minőségi kifogással?

SZAKKÉPZÉS

  • Euro Skills Ács és Kőműves Szakmunkás Válogatóverseny
  • Lehet így is csinálni

IPARÁGI FELMÉRÉS

  • Hiánypótló felméréssorozat az építőiparban

Hir-teto-kicsiAz ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton a legjobb tetőfedők 2011. évi munkáját ismerte el a szakmai zsűri az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton. A díjátadásán a magastető szekció kerámiával fedett tetők kategóriájában a Creaton kerámia tetőcseréppel fedett tetők idén ismét a legjelentősebb díjakat vitték el. A kerámiával fedett magastetők Nívódíjat a Creaton Tetőszépségversenyén II. helyezését elnyerő Kovács Sándor tetőfedő mester (Túrkeve) vehette át, a XIX. kerületben kivitelezett családi ház tetőkialakításáért, ahol a kettősfedés a Creaton Klassik hódfarkú rézvörös kerámia tetőcserepével készült. A családi ház tervezője Turi Attila.

Bővebben...

Az idei évben több, az energiahatékony és környezettudatos építészet iránt elkötelezett cég összefogásával interaktív bemutatóhely létesült  a Construmán, az A pavilon 203-as standján.  Általában, mikor energiahatékonyságról beszélünk Magyarországon, a legtöbb embernek három dolog jut az eszébe: hőszigetelés a falakon (esetleg a tetőn), kazán (fűtéskorszerűsítés) és a nyílászárók. Valójában ez csak az alapja az energiatudatosságnak. A Construmán ezúttal együtt kiállító cégek az árnyékolási rendszerek, a természetes szellőzőrendszerek, a korszerű világítási rendszerek és ezek összehangolt vezérlésének és automatizálásának, valamint az áramtermelő napelemes rendszereknek a fontosságát emelték ki.

Bővebben...

logo-kuszobonMindazoknak, akik tervezik, hogy felújítják otthonukat, vagy azoknak, akik már az első ajánlatkérésen is túl vannak, még mindig szükségük lehet néhány jó érvre, hogy belevágjanak egy korszerűsítésbe. Ezért készült az ország legnagyobb energiahatékonysági információs programja, a Küszöbön a felújítás.

Bővebben...

„Történelmi mélyponton van az építőipar" – ezzel a drámai kijelentéssel kezdte Vidor Győző, a Xella Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az építőipar 2012. évének értékelését. Cége e kedvezőtlen gazdasági feltételek között 20 éves hazai működésének legnehezebb időszakát éli át, ennek ellenére a megváltozott piaci igényeknek és a hamarosan szigorodó energetikai előírásoknak megfelelően fő terméke, az Ytong anyagából továbbfejlesztett anyagból készülő hőszigetelő rendszerrel lép idén a piacra. A Xella az energiatudatosság szemléletének terjedését támogatja többek között azzal, hogy kiíróként csatlakozott a cégcsoport közép-európai régióban kiírt, jelentős anyagi és erkölcsi elismeréssel járó kétfordulós nemzetközi építészeti pályázatához. A cseh, szlovák, szlovén, osztrák, magyar részvétellel kiírt pályázat célja „near zero", azaz közel nulla energiafelhasználású épületek terveinek az Ytong termékcsalád felhasználásával történő elkészítése.

Bővebben...

hir-hugbc-kicsiA Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, a HuGBC 2012. április 24–25-én rendezte meg a Magyar (HuGBC) a „Város a fenntarthatóság felé" konferenciát, amelynek keretén belül lehetőség volt minősített épületek látogatására is. A konferencia a környezetbarát városfejlesztés, a környezettudatos építés kérdéseire fókuszált a „green city" modell megvalósítási lehetőségeit, műszaki, gazdasági, tudományos, és egyéb feltételeit vizsgálta – többek között a budapesti minősített épületek látogatásával (Skanska – Green House; Futureal – Corvin fejlesztés; Trigránit – K&H irodaépület). A számos előadás, esettanulmány hozzájárult a kapcsolódó tudományterületek között, a fenntarthatóság jegyében folyó párbeszéd közismertté tételéhez, valamint a környezettudatosság és a „green city" modell céljainak megvalósításához. A konferencia új folyamatok és egyben hazai és nemzetközi rendezvénysorozat kezdete.

Bővebben...

A Construma nemcsak az építkezni szándékozóknak szóló bemutató, hanem a szakma nagy találkozója is. A konferenciák komoly szakmai sikere mellett lehetőség van kisebb megbeszélésekre, eszmecserékre. Mindig lehet újdonságot találni, és fel lehet mérni a konkurencia helyzetét is. Évek óta egyre szebb és színvonalasabb standokon mutatják be termékeiket a kiállítók. A standszépségverseny zsűrije is nehezen tudott választani, ezért a Magyar Építész Kamara standját különdíjjal jutalmazta kreativitásért.

Bővebben...

hir-urbitalisA 2008 óta megrendezésre kerülő májusi rendezvénysorozat idén május 1–31-ig több mint 60 programot kínál Budapest legkülönbözőbb helyein. A civileket, a városért tenni akaró és szerető szervezeteket, szakembereket, művészeti társulatokat tömörítő urbanisztikai majális szervezői hisznek abban, hogy Budapest nem elsősorban házak összessége, nem csupán épített környezet. Bár Budapest csodaszép, de a város valódi báját „szelleme" adja. Ennek megismeréséhez pedig a városi legendák, sztorik, mítoszok, a városi kultúra, az itt élők segítenek hozzá. Májusban megmutatkozik a kreatív város és az is, ami a felszín alatt van! A kínálat rendkívül széles: szakmai események, konferenciák, utcai performanszok, koncertek, szabadtéri majálisok, kiállítások várják az érdeklődőket egy hónapon át.

Bővebben...

Hir-bosch-gep-kicsiA Robert Bosch Kft. Mérőműszer Üzletága 2012. április 26-án mutatta be a világ első felületszintező lézerét, a GSL 2 Professionalt. A műszer gyorsan, egyszerűen és hatékonyan ellenőrzi, demonstrálja és méri az aljzat síkpontosságát, az általa kivetített lézervonalak a profi szakemberek és a laikus megrendelő számára is azonnal és jól láthatóan megmutatják a padlófelület egyenetlenségeit, és az eltérés mértékét.

Bővebben...

Hir-USZT2012. május 1-jétől 21 milliárd forint keretösszegű képzési forrás válik elérhetővé a vállalkozások számára. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség két új tervezetet bocsátott társadalmi egyeztetésre a kormányhatározat alapján módosult tartalommal, „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régióban", illetve „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a Közép-magyarországi régióban" elnevezéssel. Az egyeztetések nyomán kidolgozott új konstrukcióra 2012. május 1-jétől lehet pályázatokat benyújtani.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web

 

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web