2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

DM 5704-webEgyre nagyobb az igény az egyedi kialakítású homlokzatokra. Igen látványos megoldás a vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer.

Az építési piacon az energetikai megoldások mérföldes lépésekkel fejlődnek, ám emellett a tervezők és kivitelezők arra törekszenek, hogy a korszerű, költség- és energiahatékony épületek, modern létesítmények minél szebb, változatosabb homlokzatokkal büszkélkedhessenek.

A hőszigetelő rendszerekkel ellátott külső falak leggyakoribb bevonatai a különböző kötőanyagú és struktúrájú vékonyvakolatok. A piacon azonban egyre nagyobb az igény a homlokzati felületek egyedi kialakítására.

Az egyik látványos megoldás a vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer.

ÚJ HŐSZIGETELŐ RENDSZER

Mapei Cersaie webA Mapei új hőszigetelő rendszere, a MAPETHERM TILE-SYSTEM erre kínál garanciális megoldást. Az eddigi, minősített MAPETHERM RENDSZEREK-et a színező vakolatok fogadására fejlesztették ki. A meglévő rendszerek továbbfejlesztésével jött létre ez az új innovatív lehetőség, ami kiválóan megfelel a kerámiaburkolatok által támasztott fokozott igénybevételnek.

Az új MAPETHERM TILE-SYSTEM, hálózott, simított fogadófelülete sokkal erősebb a korábbi felületeknél, hiszen jelentős súlyt kell elbírnia a hőszigetelő rendszernek. A fokozott igénybevételnek megfelelő alapfelületet, a PLANITOP HDM MAXI kétkomponensű, szálerősítéses szerkezeti vakolat szolgáltatja.

Az üvegszövet háló beágyazás az A. R. (anyagában lúgálló) üvegszállal készülő MAPEGRID G120-szal készül, mely lúgos környezetben is magas tartósságot biztosít. Magas műgyanta tartalmának és szálerősítésének köszönhetően a PLANITOP HDM MAXI kikeményedve nagy tapadószilárdságú, kemény, tömör réteget alkot. A kerámiaburkolat fogadására szolgáló alapfelületi rendszer teljessé tételéhez, a MAPETHERM TILE-SYSTEM dűbeleit a MAPEGRID G120 hálón keresztül, a teherviselő aljzatba rögzítve alkalmazzuk.

ÚJ TULAJDONSÁGOK

Az MAPETHERM TILE-SYSTEM hőszigetelő képessége hasonló a hagyományos hőszigetelő rendszerekéhez, de további erősségei is vannak:

  • különleges esztétikai megjelenés, szinte korlátlan lehetőség a befejező rétegek színválasztásában;
  • magas tartósság éveken keresztül;
  • egyszerű beépíthetőség és karbantarthatóság.

Az alapfelület megfelelő előkészítése a legfontosabb lépés a MAPETHERM TILE-SYSTEM építésekor. Különösen fontos, hogy a rendszert egy megfelelően érlelt, mechanikailag erős, sík és egységes vakolaton valósítsuk meg. A rendszer 20 méteres épületmagasságig tervezhető úgy, hogy a vékony porcelánlapok nem lehetnek nagyobbak 50 × 150 centiméternél, valamint 3 és 5 milliméter közötti vastagságban kerülhetnek beépítésre. Mint minden homlokzati hőszigetelő rendszer esetében, itt is kerülni kell a túl sötét felületet. A visszaverődési érték (HBW) nagyobb legyen, mint 20 százalék.

DM 8598-web

Mapetherm Tile-System
  • Mapetherm AR1 ragasztó
  • Mapetherm EPS hőszigetelő lemez
  • Planitop HDM Maxi simító habarcs
  • Mapegrid G 120 üvegszövet háló
  • Mapetherm Tile Fix 15 dűbelek
  • Ultralite S2 ragasztó
  • Keracolor GG + Fugolastic fugázó
  • Ultracolor Plus fugázó
  • Mapesil LM rugalmas hézagkitöltő

A MAPETHERM TILE-SYSTEM innovatív műszaki tulajdonságai révén kielégítő megoldást nyújt a felmerülő igényekre:

  • vékony porcelánlapok fektetése hőszigetelő rendszerre kültéri homlokzatokon;
  • teljes hőszigetelő rendszer, ami megfelel a jelenlegi energetikai követelményeknek;
  • különleges, egyedi esztétikai minőség.

A MAPETHERM TILE-SYSTEM fontos „tartozéka" a rendszergarancia, amely csak a precíz, szakértő kivitelezés mellett léphet érvénybe. A rendszerismertetőben leírtaktól eltérő alkalmazások esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot a MAPEI Kft. Műszaki Osztályával, vagy nézze meg a vonatkozó műszaki füzetet, ami letölthető a cég weblapjáról: www.mapei.hu.

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240