2024. április 24., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

TEGY-kozgyules-066-webAz idén négyéves Tető Építők Egyesülete szokásos évi közgyűlését Nagyvázsonyban, Piltman Miklós tagtársunk telephelyén tartotta 2014. május 9-én.

Az egyesület jelmondata: Tégy a szakmádért!

A jelmondatnak megfelelően, az elnökség elhatározása alapján az egyesület által képviselt három szakmából (ács, tetőfedő, bádogos) „Hagyományos munkafogások" elnevezéssel délelőtt bemutatókat láthattunk:

 

  1. TEGY-kozgyules-015-webKreinbacher Imre ács egy az alkalomra készített tetőmodellhez csatlakozva bemutatta a szögfüggvényes számítás gyakorlati alkalmazását az Alfa derékszög alkalmazásával.

  2. A műemléképületek fedélszerkezeténél 2013-ban találkozhattunk olyan kiírással, hogy „bárdozott szarufa csere".
    Ezen felbuzdulva kerestük meg Schneider András ácsmestert, hogy beszéljen a bárdolás munkafázisairól, és tartson gyakorlati bemutatót is. A tagok nagy lelkesedéssel faragták ki a gömbfát, ami az egyesület örökös „totemfája" marad, amely helyt ad a későbbiekben a közgyűlések emléktábláinak elhelyezésére.

  3. TEGY-kozgyules-057-webKarsai József tetőfedő mester a habarccsal történő él- és gerincképzést mutatta be a már említett tetőmodellen. Megtanultuk, hogy mi az összetétele a megfelelő habarcsnak, milyen egyszerű szerszámokkal lehet elvégezni a munkák. Sőt a mester azt is megmutatta, hogy az északi tetősíkon hogyan kell a padlástér felől megoldani a porhó, csapóeső elleni védelmet.

A bemutatókat nagy érdeklődés övezte, mindenki találhatott addig nem ismert mesterfogást. Többen próbára is tették frissen szerzett szaktudásukat.

Délután Nemes András elnök vezette le a közgyűlést, ahol az egyesület különböző belső ügyeiről esett szó. Az egyesület 2013-at pozitív gazdasági eredménnyel zárta. 2014 legfontosabb feladata a tagság egyöntetű véleménye alapján egy normakönyv elkészítése és a tagság létszámának kibővítése.

A nagyvázsonyi szakmai nap és közgyűlés kellemes, baráti hangulatban zajlott. Lehetőség nyílott egymás jobb megismerésére és a szakmai tapasztalatcserére.

Dr. Laczkovits Zoltán
az egyesület kiemelt támogatója

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240