2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Magyar Projektmenedzser Szövetség Építési Tagozata, a MÉTP, a Magyar Mérnöki Kamara Tartószerkezeti és Építési Tagozata által szervezett konferencia a beruházások korszerű informatikai támogatásának lehetőségével, különös tekintettel az Intelligens Épület Modell (Building Information Modelling, BIM) alkalmazásával foglalkozott.

A gazdag, sokoldalú információt nyújtó előadások hangsúlyozták, hogy egyetlen fejlesztés sem volt képes annyira megváltoztatni az építőipart, mint a BIM alkalmazása, mely az építészeti, mérnöki és kivitelezési vállalkozásokban egyaránt szükségszerűvé vált.

Seidel Tibor színes bevezető előadása a BIM-ről kellőképpen megalapozta az érdeklődést, Zagorácz Márk az intelligens épületmodell felépítéséről és arról beszélt, hogy a pécsi egyetemen már oktatják a BIM-et. Polgár László és Kocsis Tamás a Debreceni Sportcsarnok tervezéséről és a kivitelezés modellezéséről számoltak be.

Az építőipari szakemberek egyre összetettebb tervekkel, egyre kisebb költségvetéssel és szigorúbb határidőkkel dolgoznak. A cégek folyamatos nyomás alatt állnak, és kénytelenek átgondolni működésüket, illetve a projektek kivitelezésének módját. A BIM az elkövetkezendő időben alapvető eszközzé fog válni, használata versenyelőnyt jelent a piacon.

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240