2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

testo 435 512-webMinden, emberek által használt épületben a menekülő lépcsőházak füstmentesítése fontos feladat. Tűz esetén biztosítani kell az emberek menekülési útvonalát és a tűzoltók biztonságos bejutását. A füstmentesítés érdekében általában a túlnyomásos rendszert alkalmazzák. Az ilyen típusú szellőztető rendszerek túlnyomást biztosítanak a lépcsőház légterében, ami meggátolja a füst belépését a lépcsőházba. Ennek a túlnyomásnak 25–50 Pa között kell lennie, ugyanis az OTSZ 528. § (2) kimondja, hogy „A lépcsőház légellátó rendszerének olyan ventilátora legyen, amelynek karakterisztikája biztosítja, hogy a lépcsőházban csukott nyílászárók esetén a résveszteségek figyelembevételével legalább 25 Pa, de legfeljebb 50 Pa túlnyomás legyen a hozzá csatlakozó terekhez viszonyítva."

Ennek a nyomáskülönbségnek a mérésére a testo 512 egyszerűen és a ±1 Pa-os pontosságának köszönhetően megbízhatóan használható hordozható kézi mérőműszer, 0–200 Pa méréstartománnyal.

A lépcsőházi túlnyomás mérésére a testo 435-4 multifunkciós mérőműszer is alkalmas. A műszer beépített differenciál nyomás szondával rendelkezik, melynek méréstartománya 0–2500 Pa, pontossága ±2 Pa. A műszer rendelkezik beépített memóriával, valamint magyar nyelvű szoftverrel és USB kábellel szállítjuk, tehát a mérések számítógépen is kiértékelhetők és dokumentálhatók. A műszerhez további érzékelők csatlakoztathatók, melyekkel például a levegő hőmérséklet, páratartalom, CO2-szint, légsebesség, légmennyiség, megvilágítás, stb. is mérhető.

További információ: www.testo.hu

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240